Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De perfecte mancave in de tuin: Ideeën voor een buitenruimte speciaal voor mannen

Wat is er nu lekkerder dan genieten van een koud biertje in de tuin samen met vrienden? Precies om deze reden is het de droom van menig man om een eigen mancave te hebben in de tuin. Maar waar moet je nu precies aan denken bij het creëren van een dergelijke plek? In dit artikel geven we je wat inspiratie.

Mancave

Loungeset

Bij een mancave hoort natuurlijk een plek om lekker achterover te kunnen zitten. Daarom is een loungeset in een echte mannentuin onmisbaar. Kies bijvoorbeeld voor een moderne set met donkere kussens voor een strakke uitstraling. Combineer de loungeset daarbij met een parasol zoals zweefparasols met voet om een fijne schaduwplek te creëren. Zo kun je op ieder moment samen met vrienden genieten van een borrel in de tuin.

Overkapping 

Wil je het liefst het hele jaar door van jouw buitenruimte genieten? Dan is het aan te raden om een overkapping neer te zetten. Op deze manier kan je ongestoord tijd doorbrengen in jouw mancave, zonder last te hebben van het wisselvallige Nederlandse weer. Een overkapping brengt daarbij mogelijkheden met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een heater en een tv scherm. Zo kunnen jouw vrienden ook op de koudste dagen van het jaar langskomen om ongestoord een sportwedstrijd te kijken.

Bar aan huis 

Heb je nog ruimte over onder de overkapping of in de schuur? Dan kun je wellicht overwegen om jouw eigen bar te openen. Zonder rekening te hoeven houden met een sluitingstijd, kun je op deze manier eindeloos genieten van jouw eigen drank en muziek. Naast het ophangen van een tv-scherm, kun je daarbij ook denken aan een dartbord of andere spellen. Eén ding is zeker, jouw vrienden zullen niet weg te slaan zijn uit jouw bar.

Buitenkeuken 

Als kers op de taart zou het natuurlijk heerlijk zijn om buiten te kunnen koken. Bij een echte mannenavond in de zomer is een barbecue immers bijna niet weg te denken. Door een buitenkeuken te installeren, kun je de hele avond buiten doorbrengen en samen maaltijden voorbereiden. Daarbij is een barbecue niet alleen handig voor in de zomer; in de winter kan deze ook gebruikt worden om zo de bijkomende etensgeur buiten te houden.

Samenvattend, is een mancave in de tuin een ideale plek om terug te trekken met vrienden. Onder het genot van een drankje kunnen jullie op deze manier ongestoord genieten van elkaars gezelschap. Twijfel je nog wat voor loungeplek goed in jouw tuin past? Bekijk de kwalitatieve loungestoelen hier.

Misschien heb jij dan binnenkort wel de vetste mancave met een loungeset die perfect bij je past. Afmaken met een overkapping, zodat je altijd droog zit. En natuurlijk het allerbelangrijkste: de bar en buitenkeuken. Zodat je lekker met je maten kan eten onder het genot van misschien wel een heerlijk koud biertje.

Lifestyle
  • Unsplash