Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Amersfoort: de lekkerste koffie drink je hier!

Welkom in Amersfoort, een charmante stad in het hart van Nederland waar je kunt genieten van cultuur, entertainment én gezellige koffietentjes. Echte koffieliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij onderstaande locaties. Lees je mee?

Koffie

ZUID - Van Campenstraat 55 

In het charmante winkelgebied van Amersfoort Zuid kon je altijd al bijna alles vinden wat je hartje begeert: weelderig groen, gespecialiseerde winkels en een heerlijke sfeer. Bijna alles, want er ontbrak nog één essentieel element. Een ontmoetingsplek waar buurtbewoners samen zouden kunnen komen en genieten van een smakelijk kopje koffie (of een goed glas wijn). Een plek waar je kunt winkelen en dat ene speciale item kunt vinden dat je nergens anders in de stad kunt krijgen. Bij ZUID coffee, food & goods komt het allemaal samen: vers en eerlijk eten en drinken, hoogwaardige producten en een warm welkom voor mensen van alle leeftijden. Parkeren in Amersfoort kan op verschillende plekken. Kijk van tevoren goed of je in een garage wilt staan, of liever langs de weg wilt parkeren. Een parkeerterrein kan natuurlijk ook.

30ML Coffee & Food - Arnhemsestraat 2 

Met 16 vestigingen en een eigen koffiebranderij is 30ML Coffee & Food gegroeid van een bescheiden espressobar tot een succesvolle franchiseketen. Hun gedeelde passie voor uitstekende koffie en goed eten verbindt hen. Met hun eigen koffiebranderij garanderen ze de allerbeste koffie die er te vinden is. Alles wat ze serveren en niet zelf branden, brouwen of bereiden, wordt zorgvuldig geselecteerd bij de beste leveranciers. Ze hechten namelijk veel waarde aan pure producten en hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast passen ze hun aanbod altijd aan het seizoen aan. Bij 30ML laten ze zich niet alleen leiden door smaak, kwaliteit en gastvrijheid, maar ook door diversiteit en eigenheid. 

Barista Cafe - Hof 29 

In het centrum van Amersfoort bevindt zich Barista Cafe, gelegen aan het beroemde Hof naast de Sint-Joriskerk. Bij Barista Cafe Amersfoort kunnen gasten genieten van een scala aan lekkernijen en een uitgebreid assortiment aan koffie. Het café beschikt over een ruim terras en biedt de ideale plek voor een heerlijke lunch, een kopje koffie, een gezellige high tea of een borrel met hapjes. Wat begon als een droom in 2009 om de beste koffie te serveren in Alphen aan den Rijn, is uitgegroeid tot een Coffee Concept met meer dan 20 vestigingen. Je kunt ze natuurlijk ook allemaal een keertje bezoeken tijdens een gezellige roadtrip. Parkeren doe je door het hele land op een gemakkelijke manier via de parkeerapp.

Coffee Corazon - Krommestraat 18 

Het leven is kort, maar niet zo kort dat alles binnen 10 seconden op je tafel moet staan. Bij Corazon maken ze alles met de hand, keer op keer. Ze kiezen voor kwaliteit boven snelheid. Daarom kan het soms iets langer duren. Ze schenken 'eerlijke' koffie. Toch wordt dit niet overal expliciet vermeld. Dat komt omdat het voor hen vanzelfsprekend is om zoveel mogelijk biologische en eerlijke producten te gebruiken. Ze rekenen overigens nooit af aan tafel, of op het terras en al helemaal niet voordat je zeker weet dat de consumptie zijn geld waard is. Als iets niet smaakt, hoef je er ook niet voor te betalen. Vertrouwen geven, betekent vertrouwen winnen is hun visie hierop.

Lifestyle
  • Adobe Stock