Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jutta Leerdam reageert op seksueel misbruik-schandaal rondom vriendje

College Tour-presentator Twan Huys kon het niet laten en vroeg Jutta naar de beschuldigingen aan het adres van 'bad boy' Jake Paul, het kersverse vriendje van de blondine.

Jutta Leerdam

Na Sigrid Kaag (D66) was het de beurt aan Jutta Leerdam. Zondagavond was de schaatsster te gast bij het interview-programma College Tour van KRO-NCRV, om een uur lang te babbelen met Twan Huys.

De keuze om Leerdam als gast te vragen, is op zich een logische. De piepjonge Friezin harkt de ene na de andere titel binnen op de schaatsbaan, met als specialiteit de 1000 meter. Maar niet alleen individueel bewees ze meermaals de beste te zijn, Jutta is namelijk ook meervoudig wereldkampioene op de teamsprint. En dat terwijl ze nog maar 24 is.

Social media-ster

Maar wat Jutta Leerdams status pas echt richting hemel heeft gestuwd, is haar social media-carrière. De blondine post regelmatig foto's op Instagram - ook in bikini of lingerie - en vergaarde miljoenen volgers. En dat is alleen maar toegenomen sinds ze een relatie heeft met Jake Paul.

Paul is een mediapersoonlijkheid met tientallen miljoenen volgers op YouTube en Instagram. De pas 26-jarige Amerikaan begon ooit als Disney-sterretje, startte later een vlog, maar bouwde zijn imperium uit met een aantal ondernemingen en een carrière als professioneel bokser. In de ring versloeg hij onder andere Ben Askren en Tyron Woodley. Zijn laatste pot tegen Tommy Fury (het broertje van wereldkampioen zwaargewicht Tyson) verloor hij echter. Jake Pauls vermogen wordt geschat op een slordige 40 miljoen dollar.

Beschuldigingen

Maar het leven van de Youtube-ster is absoluut niet zonder controverse. Paul heeft te maken gehad met beschuldigingen van huisvredebreuk, oplichting en ga zo maar door. De meeste van die relletjes liepen met een sisser af. Andere hadden meer impact, zoals die rondom TikTok-ster Justine Paradise. Zij gooide in 2021 een video online waarin ze Jake Paul beschuldigde van aanranding - hij zou haar in 2019 hebben gedwongen tot orale seks.

Paul is naar verluidt nooit officieel aangeklaagd en de 26-jarige multimiljonair heeft de aantijgingen altijd stellig ontkend.

Jutta reageert

In College Tour werd Jutta gevraagd wat ze nou eigenlijk vindt van Jakes reputatie als 'problem child', inclusief alle serieuze beschuldigingen.

"Daar ga ik het hier absoluut niet over hebben", aldus de schaatsster. "Ik denk niet dat dat heel verstandig is. Dat zijn roddels, en daar hebben nooit iets van rechtszaken aan vastgezeten. Ik vind dat heel lastig, ook dat jullie dat hier aan mij vragen. Maar goed."

Verder noemt ze haar kersverse vriendje "superlief" en "geen badboy".

Huys wilde ook nog weten of Jutta voor haar relaties met Jake Paul en collega-schaatser Koen Verweij 'wel wild was met vriendjes'. Kortom, of ze er lustig op rond scharrelde. Jutta: "Nee, ik ben wel echt een relatietype".

Entertainment
  • College Tour, Veronica Superguide
  • NL Beeld / BrunoPress