Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van het voetstuk: gemeenteraadslid betrapt met crackpijp

Een gemeenteraadslid van het Amerikaanse stadje Cranston heeft een flink schandaal aan de broek. Hij werd vorige week door agenten van de weg gehaald terwijl hij achter het stuur van zijn auto een dutje deed. Dat is al levensgevaarlijk, maar vervolgens bleek het raadslid ook nog eens onder invloed van de beruchte drug crack.

Crack

De arrestatie van politicus Matthew Reilly is een schok voor de stad Cranston. Beelden van zijn arrestatie gaan viraal op sociale media. De agenten treffen Reilly halfwakker aan, met een crackpijp nog in zijn hand. Emotioneel vertelt het raadslid vervolgens het verhaal achter zijn drugsgebruik.

Epidemie

In de jaren ‘90 beleefde crack een spectaculaire opkomst in de Verenigde Staten, aanvankelijk vooral in de arme, zwarte wijken van de grote steden. De spotgoedkope en veel gevaarlijkere variant op cocaïne was zo populair dat Amerikanen spreken van de “crack-epidemie”. Wie in aanraking kwam met de drug was binnen de kortste keren verslaafd. Zo ook politicus Matthew Reilly, die later wist af te kicken.

Reilly kreeg zijn leven weer op de rit en trouwde. Hij werd advocaat en ging als conservatieve republikein de lokale politiek in, ook om het gevecht met de crack-epidemie aan te gaan. Inmiddels ligt de man echter in scheiding, waardoor hij een terugval beleefde. In zijn auto trof de politie naast de crackpijp ook een zak cocaïne aan.

Het in opspraak geraakte raadslid is inmiddels afgetreden.

Bizar
  • abc7
  • AdobeStock