Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ruud de Wild haalt keihard uit: 'Slang'

Nadat hij op tv door een collega-BN'er compleet werd afgekraakt slaat Ruud de Wild nu terug. 'Leugenaar'

Ruud de Wild

Ruud en Olcay hebben sinds kort een reality show op de npo. Waarom? Dat moet u toch echt vragen aan Powned, de omroep die deze productie elke woensdagavond de ether in slingert. Heel goed wordt het in ieder geval niet bekeken en diverse mensen hebben zich al kritisch uitgelaten over het programma. Gerard Joling is er daar absoluut eentje van.

Aan tafel bij Jinek zaagde de zanger met het gouden strotje de Powned-productie bij de enkels af. Joling heeft naar eigen zeggen "nog nooit zoiets slechts gezien als het gaat om een reallifesoap". Alles aan de show is nep, stelt hij. Van de gesprekken tot aan het fysieke contact tussen Ruud en Olcay, het is volgens Joling allemaal gespeeld. En Ruud? Die vindt hij zelfs "zeer onfris om naar te kijken".

'Leugenaar'

Inmiddels heeft Jolings 'recensie' ook de 'onfrisse' man in kwestie bereikt. Live op de radio brengt collega-dj Gijs Hakkert de sneertjes van Joling ter sprake, waarna Ruud de Wild een fragmentje terugluistert.

"Hij zegt... Gerard Joling zegt over mij...", begint De Wild.

"Hij vindt jou onfris om naar te kijken", vult Hakkert aan. "Maar het was een week of twee/drie geleden dat hij jou een knuffel kwam geven en zei dat je er zo goed uitzag."

Ruud de Wild: "Toen zei hij volgens mij, sinds Olcay, dat ik er zo goed uitzie. En wat ik helemaal niet snap", voegt hij eraan toe, "(...) Ik ben uitgenodigd voor zijn verjaardag. Tot drie keer aan toe, serieus. Het is geen grap."

Later noemt de radio-man hem nog een leugenaar en een fantast. Ruud: "Je hebt me echt overdonderd. Ik ben me serieus rotgeschrokken over Gerard Joling. Dat meen ik echt serieus. Ik ben niet de beste vriend van hem, maar als je twee keer wordt uitgenodigd voor zijn verjaardag en hij staat hier doodleuk in de studio om zijn plaat te komen pluggen, zoals dat heet in Hilversum…"

Of het vanaf nu haat en nijd is tussen de twee BN'ers? Daar lijkt het niet op. Ruud en Olcay gaan misschien zelfs nog een stuk taart eten bij Geer, geeft hij toe. Voor z'n verjaardag. Ruud: "We houden overigens wel van Gerard Joling, ondanks dat het zo’n slang is."

Entertainment
  • Shownieuws, Veronica Superguide
  • NL Beeld / BrunoPress