Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ridouan T. gaat eigen verdediging voeren na arrestatie Inez Weski

Een opvallende wending in het megaproces Marengo.

Marengo

Een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces Ridouan T. gaat zichzelf verdedigingen in de rechtbank. Dat heeft een bron dicht bij de strafzaak aan het ANP laten weten, schrijft het AD.

Tot voor kort werd de verdediging van T. gevoerd door Inez Weski. Echter werd de advocate enkele weken terug gearresteerd en vastgezet. Weski wordt verdacht van het schenden van de geheimhoudingsplicht en lidmaatschap van een criminele organisatie. Justitie vermoedt dat ze als een soort doorgeefluik voor Ridouan T. fungeerde in de tijd dat ze werkzaam was als zijn advocaat. Weski, die nog steeds vastzit, liet vorige maand via haar eigen advocaten weten de verdediging van Ridouan T. neer te leggen.

T. voert eigen verdediging

Daarna diende de vraag zich aan: wie neemt het stokje over van Weski? Ridouan T. is een van de hoofdverdachten in het Marengo-proces, dat draait om een aantal liquidaties en pogingen daartoe. Een zaak van mega-omvang, met 17 verdachten die worden gezien als vermoedelijke leden van de zogeheten mocro maffia. Justitie ziet T. als een van de kopstukken. Tegen hem is levenslang geëist.

De verdediging voeren in zo'n zaak is complex werk en vergt diepgaande kennis over het strafrecht. Kennis die de meeste mensen niet bezitten. Toch kiest Ridouan T. er nu voor zelf zijn verdediging te voeren. Dat recht hebben verdachten in Nederland. Mocht de rechtbank het nodig vinden, kan zij er echter voor kiezen hem een advocaat toe te wijzen.

Eind oktober staat de uitspraak in het Marengo-proces gepland.

Misdaad
  • AD
  • NL Beeld / _BrunoPress