Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat Inez Weski stopt met verdediging van Ridouan T.

De rechtbank Rotterdam heeft maandag besloten dat de strafrechtadvocaat nog twee weken langer vast blijft zitten. Weski laat via haar advocaten weten de verdediging van Ridouan T. neer te leggen. Zo meldt Het Parool op maandagmiddag.

Weski

Afgelopen vrijdag werd de 68-jarige advocaat Inez Weski opgepakt op verdenking van mogelijk lidmaatschap van een criminele organisatie. Deze organisatie zou zich bezighouden met internationale drugshandel en witwassen. Daarnaast zou Weski haar geheimhoudingsplicht hebben geschonden. Hierbij gaat het niet om grof onderwereldgeweld, meldt Het Parool.

De rechter-commissaris van de rechtbank Rotterdam heeft besloten dat Weski nog twee weken langer vast blijft zitten. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Er zouden nog voldoende verdenkingen richting Weski zijn die haar aanhouding zouden rechtvaardigen. "De aan verdachte opgelegde beperkingen duren voort", aldus het OM. De vrijdag opgepakte strafrechtadvocaat zit in volledige beperkingen en mag nog steeds geen contact hebben met de buitenwereld. Alleen met haar advocaten.

Verdediging Ridouan T.

De advocaten van Weski, Fébe Schoolderman en Rob Baumgardt, hebben bekendgemaakt dat hun client de verdediging wat betreft Ridouan T. heeft neergelegd. Weski verdedigde T. in het liquidatieproces Marengo. Hier is vandaag een einde aan gekomen.

Misdaad
  • Het Parool, de Telegraaf, NU.nl
  • NL Beeld / Proshots