Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Breaking: 'Advocate Inez Weski gearresteerd'

Weski werkt onder meer voor Marengo-verdachte Ridouan T.

Weski

"Een team van de nationale politie en het OM heeft vrijdag mr. Inez Weski uit Rotterdam gearresteerd", schrijft de Telegraaf op vrijdagmiddag. De krant meldt dat de arrestatie van de advocate bevestigd is door 'bronnen dicht bij het onderzoek'.

De aanhouding zou te maken hebben met een onderzoek naar haar rol bij het doorspelen van informatie door Ridouan T. vanuit de EBI in Vught naar de buitenwereld.

Naam viel eerder

Het is niet de eerste keer dat Weski's naam valt binnen deze context. Eerder werd Ridouan T's neef en oud-advocaat Youssef onder meer veroordeeld voor het doorgeven van berichten van zijn neef vanuit de Extra Beveiligde Inrichting. Maar volgens André Seebregts, advocaat van Youssef T., zou Ridouan ook via advocate Inez Weski contact houden met criminelen buiten de gevangenis, zo liet hij eind september 2022 weten.

Inez Weski reageerde destijds gepikeerd op de beschuldigingen aan haar adres. Ze noemde de aantijgingen "onjuist, suggestief en laakbaar".

Weski in september 2022: "Ik ben sprakeloos, dit is ongelooflijk. Hij moet toch weten wat de consequenties zijn als je zoiets zegt?" De advocate met de karakteristieke zwarte randen om haar ogen stelde dat Seebregts probeerde "zijn cliënt te verdedigen ten koste van anderen. In dit geval van mij."

'Genoeg bewijs'

Volgens de Telegraaf denkt het OM nu "meer dan genoeg bewijs te hebben". De krant schrijft dat er echter bewust gewacht is met het arresteren van Weski omdat ze nog pleitredes moest houden in het Marengo-proces. Op dit moment zou de advocate vastzitten voor verhoor.

Misdaad
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Proshots