Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Video: Roma-hooligans jagen op Feyenoord-supporters

De spanningen lopen hoog op in de Italiaanse hoofdstad. Vanavond spelen de mannen van Feyenoord de kwartfinale van de Europa League tegen AS Roma, maar ook de aanhang van de Romeinse club is op zoek naar een clash.

AS Roma

Rotterdammers en Romeinen zullen nooit de beste vrienden worden, zo lijkt het. Sinds Feyenoord-supporters in 2015 de beroemde Barcaccia-fontein aan de voet van de Spaanse Trappen vernielden - ook toen waren ze daar voor een EL-wedstrijd tegen Roma - is het haat en nijd tussen de Nederlanders en de Italianen.

Nu, acht jaar later, clashen Feyenoord en AS Roma weer. Ditmaal in de kwartfinale van de Europa League. Vorige week waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor de ploeg van José Mourinho en vanavond staat de return-wedstrijd op het programma. Ondertussen zijn groepen Feyenoord-supporters afgereisd naar 'De Eeuwige Stad'. Op een warm welkom hoefden ze echter niet te rekenen.

Aanval afgeslagen

Zo heeft de aanhang van Associazione Sportiva Roma de stad volgeplakt met 'Odio Rotterdam'-stickers, oftewel: 'Ik haat Rotterdam'.

Maar daar bleef het niet bij. Gisteravond schijnen hordes Romanista op jacht te zijn gegaan naar Feyenoorders. Volgens het AD zat een groep van zo'n vijftig Rotterdammers pils te drinken in de Shamrock, een pub in Rome, toen er ongeveer tweehonderd AS Roma-hooligans even wilden 'babbelen' met de Nederlanders.

De Romanista kwamen uiteindelijk nooit dicht in de buurt omdat de kroeg al snel beveiligd werd door een grote politiemacht. Een aanwezige Rotterdammer zegt tegen het AD dat ze goed beveiligd werden door de Italiaanse politie. Er zou zelfs een waterkanon zijn ingezet tegen de AS Roma-hooligans. "We worden hier beter beschermd dan het koninklijk huis."

De manager van de pub geeft bovendien aan dat de Feyenoord-fans zich prima gedroegen. "De sfeer binnen was normaal. Er werd wat gezongen, maar dat is wat normale supporters altijd doen."

Niet welkom in stadion

Tijdens de wedstrijd zijn Feyenoord-supporters niet welkom in het stadion donderdagavond. Dat is al een tijdje geleden besloten. Toch zullen er aardig wat Rotterdammers de wedstrijd in Romeinse kroegjes bekijken, zo is de verwachting. In totaal zijn er 1.500 Italiaanse agenten op de been alles in goede banen te leiden.

Nieuws
  • Algemeen Dagblad
  • NL Beeld / Proshots