Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mannen hebben een groter brein dan vrouwen

En dat heeft niks te maken met dat de man gemiddeld groter is! Wat wel waar is, is dat het mannenbrein écht anders werkt dan een vrouwenbrein.

Brein

In een interview met RTL Nieuws vertelt hoogleraar Iris Sommer over de verschillen tussen mannen en vrouwen in het brein. Ze schreef hier eerder al een boek over: ‘Het vrouwenbrein. En eh, het verschil is nogal aanzienlijk...

Het brein van de man is zeker groter dan het brein van een vrouw, maar dit heeft niets te maken met de lengte van een man. “Ook als je de hersenen van mannen en vrouwen van dezelfde lengte vergelijkt, dan is het brein van de mannen groter”, vertelt Sommer.

Verschil in intelligentie

Mannen hebben schijnbaar een beter ruimtelijk voorstellingsvermogen. Die kun je in ieder geval de volgende keer gebruiken wanneer het vrouwtje thuis weer een nieuw kastje in elkaar geflanst wil hebben. Daarnaast reageert de man gemiddeld ook sneller.

Vrouwen gebruiken hun hersenen anders dan mannen, zo blijkt uit onderzoek van Sommer. “Ze hebben minder cellen maar het lijkt erop dat ze meer verbindingen maken, en dat hun hersenen actiever zijn”.

De uitkomst van dit onderzoek is dat mannen niet per se slimmer zijn dan vrouwen. Helaas! Ten minste, er is geen bewijs voor. Wel kunnen wij zeggen dat wij grotere hersenen hebben en volgens Iris is het vaak: “hoe groter het brein, hoe beter het denkvermogen”.

Lifestyle
  • RTL Nieuws
  • Unsplash