Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Friends-ster Courteney Cox heeft prins Harry 'nooit paddo's gegeven'

De Britse prins bleef wel een paar nachtjes slapen, herinnert de actrice zich.

Courteney Cox

Harry houdt wel van een tripje, zo werd duidelijk in Spare, de autobiografie van de prins. In het boek beschrijft hij een gebeurtenis op een feestje in Amerika. Daar nam de jongere broer van William paddo's, om vervolgens de ballen uit zijn koninklijke broekje te trippen.

Dat feestje was georganiseerd door Courteney Cox, bekend van haar rol als Monica Geller in de retepopulaire sitcom Friends. Toen Harry tijdens de party de koelkast opentrok, trof hij de magische paddenstoelen aan. Iemand anders had hem vervolgens gezegd dat hij wel mocht snoepen van het spul, aldus de prins.

Hallucineren

En zo geschiedde. Harry en een vriend smikkelden de drugs op en begonnen te trippen. Een visueel feestje, onthulde de inmiddels naar Amerika verhuisde royal. Harry zag op een gegeven moment zelfs de prullenbak veranderen in een soort hoofd.

Maar was het Cox zelf die de paddenstoelen aan Harry voerde? Nee, zegt de actrice nu. In gesprek met Variety wordt ze gevraagd naar de anekdote uit het boek van de prins, waarop ze stellig ontkend de drugs te hebben aangeboden. Cox: "Ik heb nooit gezegd dat er paddo’s waren. Ik heb ze in ieder geval niet uitgedeeld."

Dat Harry aanwezig was op haar feestje weet ze overigens nog wel. "Hij is heel erg aardig", aldus Courteney Cox, die zich daarnaast herinnert dat de prins een paar dagen bleef slapen. Of dat was om de paddoroes uit te slapen is niet helemaal duidelijk. Het klinkt in ieder geval alsof Cox weet hoe je een puike party organiseert.

Bizar
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / BrunoPress