Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Jake Gyllenhaal: 'Seksscènes met Jennifer Aniston waren marteling'

Intiem zijn met Jennifer Aniston. Op papier een droom, maar de praktijk bleek 'een marteling', aldus acteur Jake Gyllenhaal.

Jennifer Aniston

De jaren 90' en vroege 00's waren gouden tijden voor Jennifer Aniston. De mateloos populaire sitcom Friends liep van 1994 tot 2004 en in die tijd groeide Aniston alias Rachel Green uit tot een van de meest begeerde vrouwen op deze aardkloot. Bovendien stroomden de aanbiedingen voor rollen in andere series en films binnen na het succes van Friends.

Een van de klussen die ze aannam was een hoofdrol in The Good Girl uit 2002, een romantische komedie, zoals er zoveel films van dat genre van de band rolden in die tijd. Anistons tegenspeler Jake Gyllenhaal herinnert zich de productie nog goed.

'Marteling'

Bij The Howard Stern Show gaf de Hollywoodster een aantal anekdotes uit die tijd. Vooral de 'intieme scènes zijn blijven hangen bij Gyllenhaal, geeft hij toe.

"Het was een marteling. Ja dat was het", aldus de inmiddels 42-jarige acteur. "Maar toch ook weer niet. Ik bedoel, kom op... Het was echt een mix."

Het probleem was namelijk dat Gyllenhaal verliefd was op Aniston. Zoals waarschijnlijk miljoenen andere jonge knaapjes. Maar die andere verliefde pubers hoefden op dat moment geen intieme scène te spelen met de appetijtelijke Jennifer. En Jake wel.

Gyllenhaal en Aniston in The Good Girl (2002).

'Dat windt me niet op'

"Er kijken misschien wel dertig of vijftig mensen mee", schetst hij. "Dat windt me niet op."

In plaats van een hartstochtelijk moment is het meer een choreografie, legt Gyllenhaal uit. Een soort dans, of vechtscène.

Maar mocht de destijds 22-jarige acteur op dat moment toch opgewonden raken, dan zou zijn tegenspeelster daar niet zoveel van merken. Aniston had namelijk voorgesteld een barrière tussen de twee te leggen. Tussen de intieme delen, zeg maar. Om elkaar niet lastig te vallen met eventuele uitspattingen rond hun middel.

Gyllenhaal: "Ze had zoiets van: ’ik leg hier een kussen’."

Of de jonge acteur een kans had gemaakt bij de Friends-actrice? Waarschijnlijk niet. In 2000, twee jaar voor de opnames van The Good Girl, trouwde ze met Brad Pitt. De twee gingen in 2005 weer uit elkaar.

Entertainment
  • de Telegraaf, The Howard Stern Show
  • Abaca Press / Brunopress.nl, Bruno