Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Romeins ‘breigereedschap’ blijkt dildo uit de oudheid

Wetenschappers hebben ontdekt dat een archeologische vondst uit het Romeinse Rijk niet is wat jarenlang gedacht werd. Het houten object werd aangezien voor een stuk gereedschap voor bij het breien, een zogeheten ‘stoppaddestoel’. Nu blijkt dat het een voorwerp is om de Romeinse vrouw op een andere manier te plezieren.

dildo

Het object, dat ruim tweeduizend jaar oud is en werd opgegraven bij het Britse Northumberland. Het werd aangetroffen tussen de resten van het Romeinse fort Vindolanda. In tegenstelling tot wat eerder werd gedacht, was het een seksspeeltje. Het blijkt te gaan om een dildo uit de oudheid.

Onschuldig speeltje?

De ontdekking kwam als een verrassing, maar achteraf valt de specifieke vorm van het voorwerp wel erg op. “Ik moet toegeven dat een deel van mij denkt dat het redelijk voor zich spreekt dat het een penis moet voorstellen”, vertelt docent Archeologie Rob Collins van de universiteit van Newcastle aan The Guardian.

Of het ook als onschuldig speeltje werd gebruikt is overigens nog maar de vraag.”Dildo's werden niet altijd gebruikt voor het plezier. Soms werden ze ook gebruikt als martelwerktuig.”

Bizar
  • The Guardian
  • iStock