Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Frans Frederiks alias Lange Frans schuldig bevonden aan mishandeling

Het Openbaar Ministerie heeft geoordeeld dat de rapper zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling. Frans hoeft echter niet te brommen. Dat scheelt.

Lange Frans

Vaak komt een zaak voor de rechter, maar in dit geval heeft de officier van justitie gesproken. Deze heeft de boel beoordeeld en afgedaan via een zogenaamde OM-strafbeschikking. "Dat is zonder tussenkomst van een rechter", aldus een woordvoerder van het OM tegen Shownieuws.

Kort gezegd heeft Lange zich dus schuldig gemaakt aan mishandeling, aldus het OM. Hij moet daarom een geldboete betalen van 400 euro. Aanleiding voor de uitspraak was een incident dat afgelopen oktober plaatsvond bij luchthaven Schiphol.

Mishandeling

Wat is daar precies gebeurd? Nou, daar zijn de meningen over verdeeld. Volgens Frans zelf, die op Schiphol was om iemand op te pikken, blokkeerde een verkeersregelaar de passagiersdeur van zijn bolide omdat hij over de busbaan had gereden. Dat pikte de rapper niet. Hij stapte uit en gaf de verkeersregelaar naar eigen zeggen "een zetje". Lange is daarna staande gehouden door de marechaussee.

'Naar ziekenhuis wegens letsel'

De verkeersregelaar heeft echter een iets andere lezing van het incident. De duw die hij van Lange Frans kreeg zou volgens hem zó hard zijn geweest dat hij tegen de vlakte ging. Met letsel en een ziekenhuisbezoekje tot gevolg.

"Onzin", reageerde Frans. De Schiphol-medewerker zou volgens de rapper "zeker niet" in het ziekenhuis hebben gelegen. En de aangifte zou bovendien gedaan zijn vanwege Frans' maatschappijkritische opvattingen, niet omdat er nou zo veel aan de hand was.

De verkeersregelaar reageerde daar weer op en noemde die aantijging onwaar. Hij zou de rapper niet eens herkend hebben als BN'er en wilde "alleen een halt toeroepen aan zinloos geweld."

Met de uitspraak van het OM is er in ieder geval een einde gekomen aan de hele welles/nietes-situatie. Conclusie: Lange moet lappen.

Nieuws
  • Shownieuws
  • Brunopress.nl