Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De moeder aller kerstmoorden

Tijdens de donkere dagen rond Kerstmis worden traditioneel meer moorden gepleegd dan normaal. Ongetwijfeld de meest mediagenieke kerstmoord ooit is die op de 6-jarige schoonheidskoningin JonBenét Ramsey op 25 december 1996. De zaak is nog steeds niet opgelost.

JonBenét Ramsey

Het meisje uit Boulder (Colorado), dat al sinds peuterleeftijd door haar ouders naar schoonheidswedstrijden werd gesleept, werd op Tweede Kerstdag 1996 als vermist opgegeven door haar moeder Patsy. Ze vertelde de politie dat ze ook een brief had gevonden.

In de drie kantjes lange, handgeschreven brief werd 118.000 dollar losgeld geëist in ruil voor de veilige terugkeer van JonBenét. De politie kwam meteen langs, zonder succes. Bij een tweede poging, enkele uren later, vonden ze het meisje in de kelder van haar ouderlijk huis.

Sindsdien hebben honderden rechercheurs, criminologen, forensisch experts, handschriftdeskundigen en goedwillende amateurs zich in de zaak verdiept. En nu, 26 jaar later, is nog steeds onduidelijk wat er met JonBenét is gebeurd.

Broer Burke.

Volgens de theorie met de meeste aanhangers heeft JonBenéts drie jaar oudere broer Burke zijn zus per ongeluk doodgeslagen, waarna de ouders om het ongeluk te verhullen de keel van hun al dode dochter dichtknepen en zelf de losgeldbrief schreven. De ervaring leert, zo zeggen deskundigen, dat slechts één op de twaalf kindermoorden in de VS níet door een familielid is gepleegd.

Doorslaggevend bewijs voor de theorie is nooit gevonden. Andere kenners zijn ervan overtuigd dat een indringer het kind heeft gedood. Door haar werk als kindmodel had JonBenét een schare dubieuze fans in de pedofiele hoek. De politie in Boulder heeft de zaak nog steeds niet gesloten.

Misdaad
  •  Policía Nacional, Pro Shots e.a.