Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wie vermoordde Hannie?

De beloning voor de gouden tip in de zaak van de 68-jarige Hannie Bakker uit het Noord-Hollandse Winkel is verhoogd naar 25.000 euro. Justitie trekt alles uit de kast om deze cold case uit 2017 op te lossen.

Hannie Bakker

Op 27 april 2017 – Koningsdag – krijgt de dochter van Hannie Bakker de schrik van haar leven wanneer ze haar moeder ’s ochtends zwaargewond aantreft in haar woning in Winkel.

Het huis blijkt van boven tot onder op zijn kop gezet en er zijn sporen van braak. De politie vermoedt dat Hannie ’s nachts een confrontatie met één of meerdere inbrekers heeft gehad en daarbij is mishandeld. Hoezeer Hannie de dagen daarna ook vecht voor haar leven, ze komt uiteindelijk niet meer bij bewustzijn en overlijdt op 9 juni aan haar verwondingen. Wie degene is die dit gruwelijke leed op zijn geweten heeft, is tot op de dag van vandaag onbekend.

Daarom heeft de politie de afgelopen tijd op meerdere manieren aandacht gevraagd voor deze vijf jaar oude zaak. Voor het eerst in de geschiedenis is Burgernet ingezet voor een cold case, normaal gesproken uitsluitend bedoeld voor incidenten die nog gaande zijn of net zijn gebeurd. Buurtbewoners van Winkel en omstreken ontvingen afgelopen week een audiobericht op hun telefoon, waarin ze door de nabestaanden van het slachtoffer rechtstreeks werden gevraagd om informatie te delen met de politie.

Daarnaast heeft de politie honderden posters in de regio opgehangen en flyers verspreid onder gevangenissen in het hele land. Tot slot heeft Youtuber Dionne Slagter in samenwerking met de politie een video over deze zaak gemaakt. Voor de nabestaanden is het te hopen dat alle aandacht eindelijk een doorbraak oplevert.

Weet u meer over deze zaak? Vul het tipformulier in op politie.nl.