doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Dit effect zou de volle maan volgens sommige mensen op je leven hebben

De manier waarop het leven loopt, is niet te voorspellen. Een waarzegger of paragnost zegt echter wel in staat te zijn om bepaalde zaken te zien aankomen. Hiervoor gebruiken ze bijvoorbeeld nummers of natuurverschijnselen zoals de volle maan.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638cdf3f36a57 img{#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638cdf3f36a57 img{#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638cdf3f36a57 img{#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-638cdf3f36a57 img{#fig-638cdf3f36a57 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Volle maan

Heb je bijvoorbeeld wel eens van numerologie gehoord? Dit is een vorm van waarzeggerij waarbij cijfers als uitgangspunt genomen worden. Het gaat hierbij om losse cijfers, waarbij elk cijfer een bepaalde betekenis zou hebben. Maar, bij numerologie draait het ook om bijvoorbeeld je geboortedatum. Dit zou volgens numerologen eveneens van invloed zijn op je leven.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Net als het natuurverschijnsel volle maan. De maan is een prachtige natuurlijke satelliet en is van grote invloed op onze aardbol en het leven op aarde. Met name als er sprake van volle maan is, zou de invloed van de maan heel ver reiken, zo is de gedachte.

Let wel: de wetenschap zegt dat het vooral gaat om een geloof, niet om bewezen theorieën. Maar dat houdt de aanhangers van 'moonology' niet tegen om er heilig in te geloven.

Onrustig gevoel

Heb je een kat of hond? Er wordt gezegd dat je aan zijn/haar gedrag de aanwezigheid van volle maan al op kan merken. Veel wezens zouden namelijk onrustig worden door de volle maan. Sommige mensen zeggen dit zelfs aan hun eigen gemoedstoestand te merken. Zij worden er naar eigen zeggen zelf enigszins onrustig van.

Geïrriteerd

Daarnaast beweren sommige mensen sneller geïrriteerd te raken gedurende de volle maancyclus. Wat hier precies de oorzaak van is, is niet met zekerheid te stellen. De theorie is dat dit te maken heeft met de 'versterkte energie' die het maanlicht uit zou stralen.

Emotioneel

Ook geloven veel mensen dat ze door de volle maan emotioneel worden. Zij stellen dat 'de volle maan simpelweg alles in het leven versterkt'. Zowel gevoelens en gedachten, als emoties.

Met name negatieve gevoelens zouden volgens de mensen die hierin geloven opvallend vaak naar boven komen borrelen, wat de kans zou vergroten op meer piekeren. Daardoor zouden mensen angstiger en onzekerder worden. En dat allemaal door de aanwezigheid van de volle maan.

Slapeloosheid

Als het volle maan is, zou dat volgens de theorie ook van invloed zijn op je slaap. Door de volle maan zouden mensen moeilijker in slaap komen, 's nachts vaker wakker zijn en s' ochtends minder fit hun bed uit rollen. En dat zou niet alleen gelden voor mensen, maar ook voor dieren. Sommige personen stellen dan ook dat volle maan veel invloed heeft op hun eigen huisdier.

Beter nadenken

Beweren de aanhangers van deze overtuigingen dan alleen maar dat volle maan negatieve gevolgen heeft op je leven? Nee; de volle maan brengt volgens hen ook een verbeterd analytisch vermogen met zich mee. Op de dagen/nachten dat er sprake van volle maan is, zou je zelfs beter kunnen nadenken.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws