Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Beelden uit Jumbo: Glennis deelt klap uit en geeft knietje

Eerder zei Glennis alleen iemand in het gezicht geduwd te hebben, maar uit de beelden blijkt toch iets anders.

Glennis

Vandaag is het eindelijk zover: Glennis Grace, of zoals ze eigenlijk heet: Glenda Batta, staat voor de rechter vanwege haar rol in 'Jumbo-gate'.

Afgelopen februari werd Grace samen met haar zoon en een familievriend aangehouden door de politie na een voorval in een Amsterdamse supermarkt. Glenda's zoon Thony rookte binnen een e-sigaret, waarna er een opstootje ontstond. Daarbij zou Glenda's 15-jarige zoon uiteindelijk de volgende woorden hebben geroepen: "Ik kom met meer mensen terug, jullie krijgen allemaal twee kogels door je kop."

Eenmaal thuis vertelde Thony zijn versie van het voorval aan zijn ma, die direct wat mensen optrommelde en vervolgens verhaal ging halen bij de Jumbo. Dat liep, zo weten we inmiddels, vol-le-dig uit de klauwen. Onder andere Glenda en haar zoon werden diezelfde dag opgepakt. De zangeres wordt verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging.

"Ik heb met niemand gevochten", stelde Glenda later in een interview met Jinek. "Ik heb alleen die medewerker een duw gegeven. Het is onwijs uit de hand gelopen. Dat was absoluut niet de bedoeling."

Beelden vertellen ander verhaal

Dat het behoorlijk uit de klauwen is gelopen, dat is duidelijk. Echter vertellen de beelden toch een íets ander verhaal, zo bleek vandaag tijdens de zitting. Op camerabeelden uit de supermarkt is te zien hoe Glenda een medewerker een klap geeft en, zoals de rechter het uitlegt: een knietje uitdeelt. Glenda: "Dat kan ik me niet herinneren." Ook zoon Thony (15) deelde flinke klappen uit, net als enkele andere verdachten in de zaak.

De zangeres zou daarnaast hebben gedreigd om iemands keel door te snijden. Harde woorden, net als de bedreiging die Glenda's ex-vriend Dion K. (27) naar iemands hoofd zou hebben geslingerd: "Als je nog een keer met je tengels aan een jongen van 15 zit, dan pak ik mijn mes en steek ik je oog uit je kop en sla je tanden uit je bek, pannenkoek."

K. wordt daarnaast ook verdacht van mishandeling.

De zaak is op dit moment nog bezig.

UPDATE:

Het OM eist 200 uur taakstraf, plus een voorwaardelijke celstraf van een jaar tegen Batta. Bij het bepalen van de strafeis is rekening gehouden met de gevolgen die deze zaak heeft gehad voor de carrière van de zangeres.

Misdaad
  • AD, de Telegraaf
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl