Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Prinses Amalia woont weer thuis wegens bedreigingen: ‘Kan eigenlijk niet naar buiten’

Het koningspaar vertelt over het heftige begin van Amalia's studentenleven.

Amalia

Door ernstige bedreigingen ziet het studentenleven van prinses Amalia er heel anders uit dan gehoopt, vertellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun staatsbezoek aan Zweden. “Ze kan eigenlijk niet meer naar buiten.”

Niet meer in Amsterdam

Al eerder werd bekend dat de beveiliging van prinses Amalia flink is opgeschroefd. Dit na vermoedelijke dreigingen vanuit de hoek van de Mocro Maffia. Nu laat het koningspaar tijdens een bezoek aan Zweden weten dat Amalia daardoor zelfs helemaal niet meer in haar studiestad kan wonen.

“Ze is het huis niet uit. U heeft misschien gehoord over het nieuws dat is rondgegaan. Dat heeft enorme consequenties voor haar leven”, aldus koningin Máxima na een vraag van de pers over het begin van Amalia’s studietijd. “Dat betekent dat zij niet in Amsterdam woont en dat zij ook niet echt naar buiten kan.”

Geen studentenleven

“De consequenties zijn heel moeilijk voor haar. Het is geen studentenleven zoals andere studenten dat hebben. Ik ben heel trots op haar hoe ze het allemaal volhoudt”, vervolgt de koningin. Willem-Alexander bevestigt dat. “Het is heel zwaar.”

Nieuws
  • Beau Monde
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl