Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Doelwit gigantische politieactie is selfmade miljonair Mike de W.

Dinsdag viel de politie meerdere panden binnen in verband met een grootschalige actie. Meerdere peperdure bolides werden daarbij in beslag genomen. Een van de verdachten: Mike de W., een jonge miljonair die zijn geld verdient in de metaalhandel. Sappig detail: De W. zou scharrelen met 'Hazes-ex' en influencer Sarah van Soelen.

Mike de W.

Met veel bombarie valt de politie op dinsdagochtend meerdere woningen en bedrijfsgebouwen binnen in onder meer Rotterdam en Amsterdam. Het blijkt te gaan om een grootschalig witwasonderzoek. De Dienst Speciale Interventies (DSI) knalt rond 05:00 de hekwerken eruit van een villa en neemt zeer prijzige sportwagens en andere voertuigen in beslag.

Al snel wordt duidelijk dat een van de verdachten Mike de W. is, een miljonair die zijn knaken in de metaalhandel verdient. Quote kalkte zijn naam in 2021 nog in een lijstje van meest succesvolle jonge ondernemers van Nederland - het vermogen van De W. wordt geschat op zo'n 25 miljoen euro. Ook werd de jonge ondernemer eerder dit jaar op liefdesgebied gelinkt aan Sarah van Soelen, de ex van Dreetje Hazes.

Eerder op de radar van justitie

Een redelijk bekende naam dus. Maar wel eentje die eerder in verband werd gebracht met criminele activiteiten. Want waar De W. nu verdacht wordt van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighoudt met witwassen en drugshandel, was de staalondernemer in 2018 ook al doelwit van justitie.

Ook toen werd hij opgepakt en een aantal van zijn bolides in beslag genomen. De W. zou volgens justitie via btw-fraude vele miljoenen euro's hebben achtergehouden. Het OM eiste drie jaar cel en torenhoge geldboetes. De W. werd echter vrijgesproken op alle punten, omdat de rechter de btw-fraude niet bewezen achtte.

'Als stront behandeld'

"Ik heb nooit durven denken dat ons systeem zo in elkaar zou zitten", zei Mike de W. destijds over de beschuldigingen en het onderzoek in een interview met Quote. "Als ondernemer steek je je nek uit en dan word je als een stuk stront behandeld."

Ter voorbereiding op de invallen van dinsdagmorgen is zo'n twee jaar vooronderzoek gedaan naar de vermeende criminele activiteiten. Naast De W. zijn er nog zes verdachten, waaronder twee familieleden van de jonge ondernemer.

Misdaad
  • Quote, de Telegraaf
  • Pro Shots / Marcel van Dorst