Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voetballer van FC Volendam verdacht van mishandeling en aanranding

Het leven leek Tayrell W. in juni nog toe te lachen, toen hij een profcontract bij FC Volendam tekende. Nog geen maand later spatte zijn droom al uit elkaar.

voetballer

Tayrell W., voetballer bij FC Volendam, wordt verdacht van betrokkenheid bij een zware mishandeling. Die mishandeling heeft in juli dit jaar plaatsgevonden in Club Air (Amsterdam). W. zou zichzelf hebben herkend in de beelden die van de mishandeling zijn verschenen. Hij zou zich inmiddels ook hebben gemeld bij de politie.

Mishandeling in een club

De twintigjarige W. speelt bij Jong Volendam. Hij was in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juli 2022 aanwezig in het vip-gedeelte van Club Air. Het slachtoffer, een twintigjarige vrouw, was daar ook. Op een gegeven moment stond ze alleen met een man in de ruimte, die haar probeerde te versieren. Daar was ze niet van gediend, dus duwde ze de man weg. Hij pakte haar echter vast bij haar linkerborst. Toen de vrouw zich probeerde te verweren, kreeg ze klappen van twee mannen en werd ze tegen haar hoofd geslagen.

Camerabeelden vrijgegeven

De bewaking van de club en andere bezoekers kwamen al snel tussenbeide. Ze haalden de vrouw en de twee mannen uit elkaar. De vrouw bleek ernstig gewond: haar kaak was op drie plekken gebroken. Ze moest acuut worden geopereerd en heeft uiteindelijk acht schroeven in haar kaak gekregen. Het gevolg was dat ze wekenlang niet goed kon praten of kauwen, aldus de politie. Na de aangifte van de vrouw startten zijn een onderzoek en kregen ze twee mannen in beeld. De camerabeelden van de bewuste avond zijn inmiddels vrijgegeven in Bureau 020 (een regionaal opsporingsprogramma op AT5). W. is dus de eerste verdachte; de andere verdachte wordt nog gezocht. De politie heeft al bekendgemaakt dat ze de beelden opnieuw zullen tonen als die tweede verdachte zich niet spoedig meldt.

'Keihard aan mezelf werken'

Of de zaak consequenties voor de carrière van W. heeft, durft FC Volendam nog niet te zeggen. "We willen nu eerst alle feiten boven tafel en wij ondernemen pas actie als daar reden voor blijkt te zijn", aldus woordvoerder Sonny Sier. W. tekende op 21 juni van dit jaar nog een profcontract tot 2025 bij de club. Hij werd toen geprezen als een doelgerichte aanvaller. "Ik ga keihard werken om mezelf nog meer te ontwikkelen en aan te kloppen bij het eerste", zei hij toen nog.

Misdaad
  • De Telegraaf, Crime Nieuws
  • Unsplash