Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat haalt cliënten door elkaar: 'Verkeerde verdachte voor de rechtbank'

Ai... Dat is niet zo handig. 

Rechtbank

In de rechtbank van Flevoland gebeurde iets opmerkelijks. Er verscheen namelijk een verkeerde verdachte voor de rechter doordat de advocate in kwestie twee namen van cliënten door elkaar had gehaald. Pijnlijk.

Omroep Flevoland meldt dat de rechter woensdagochtend de 21-jarige Faisal A. verwachtte in de rechtbank, maar er verscheen een andere Faisal. De afwezige A. wordt verdacht van het veroorzaken van een verkeersongeluk, waarbij hij er na de aanrijding vandoor ging. Het 19-jarige slachtoffer liep een schedelbasisfractuur op als gevolg van het ongeval. Volgens de omroep verkeerde de man enige tijd in kritieke toestand.

Toen de rechtbank vertelde over de vergissing en dat de zaak werd uitgesteld, vertrok de 19-jarige man uit de zaal, waarbij hij zichtbaar geëmotioneerd was.

De Faisal die wél in de rechtbank aanwezig was, moet één dag later - op donderdag - voorkomen. Faisal A. zou woensdag gewoon thuis hebben gezeten. Oeps.

Excuses aangeboden

De blunderende advocate bood meerdere malen haar excuses aan. Ze gaf aan met twee cliënten te werken die beiden de naam Faisal hebben. Ze vroeg de rechtbank om de zaak niet uit te stellen, maar de rechtbank Flevoland gaf aan Faisal A. zelf aanwezig te willen hebben. "Het gaat hier om heel ernstige gebeurtenissen, waar gevangenisstraffen op staan", aldus de voorzitter van de rechtbank. "We willen graag met de verdachte in gesprek. Wat is er nu precies gebeurd? Hoe is het nu met verdachte? Wat moet er met hem gebeuren als het tot een bewezenverklaring komt? Het moet tot een afronding komen, maar wel op een goede manier", ging de voorzitter verder.

De familieleden en het slachtoffer zelf hadden gehoopt dat er eindelijk een start gemaakt kon worden met het strafproces. De gezondheid van de 19-jarige man gaat namelijk achteruit. Daarnaast gebeurde het ongeluk op 25 mei 2022 en zijn ze eraan toe om het een plek te geven.

De zaak wordt op 17 juli opnieuw inhoudelijk behandeld.

Bizar
  • Omroep Flevoland
  • Adobe Stock