Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Most wanted: politie zet Misha 'Pablo' Wils op Nationale Opsporingslijst

Via de Nationale Opsporingslijst heeft de politie foto's en gegevens van Misha Fethi Arnoldus Wils alias 'Pablo' vrijgegeven.

Misha Wils

In juli 2023 vond er een schietpartij plaats op een woonwagenkamp in Eindhoven. De hulpdiensten en politie rukten massaal uit en er werd zelfs een helikopter ingezet. Het slachtoffer, de 34-jarige Fouad el Jerari, werd vlakbij zijn Mini Countryman Cooper S op de grond aangetroffen. In eerste instantie werd gemeld dat het om 'een gewonde' ging. Niet lang erna bleek dat het El Jerari ter plekke was overleden aan zijn verwondingen. Wat volgde, was een heuse klopjacht naar de dader.

Drugsdeal

Het woonwagenkamp in Eindhoven was eerder het toneel van een grote politieactie. Dat was in 2022 en had te maken met een drugs- en witwasonderzoek. In 2011, meer dan tien jaar eerder, had de politie het complex ook al in het vizier, toen wegens wietteelt. Dat schrijft Crimesite.nl.

De schietpartij waarbij Fouad el Jerari om het leven kwam in juli 2023 had mogelijk ook met drugs te maken. Crimesite heeft het over een ontmoeting van drie mannen: slachtoffer Fouad el Jerari (een Utrechter die eerder veroordeeld is voor een plofkraak), Misha Wils (25) en Mischa's vermeende chauffeur Alireza B. (28). De drie zouden betrokken zijn bij een mislukte deal die draaide om een paar kilo wiet.

Volgens de politie vertrokken Wils en B. na de schietpartij naar Geldrop. Daar werd de vluchtauto ook aangetroffen. De vermeende chauffeur Alireza B. werd niet lang erna in Duitsland aangehouden, maar van Wils ontbreekt ieder spoor. Sinds afgelopen maandag staat hij daarom op de Nationale Opsporingslijst.

Foto van een wat jongere Misha Wils.

'Pablo'

"Misha heet volledig Misha Fethi Arnoldus Wils maar laat zich ook Pablo noemen", schrijft de politie op haar website. "Hij is geboren op 4 januari 1999 in Terneuzen. In juli had hij lang krullend haar. Hij heeft opvallende groene ogen. Misha heeft een kenmerkende tatoeage op zijn hand; vijf puntjes in de vorm van een vijf op een dobbelsteen."

Wils, die een Turkse vader heeft en een Nederlandse moeder, heeft mogelijk zijn uiterlijk veranderd. Hij zou op dit moment kort haar kunnen hebben en een lange baard, of juist andersom. De politie heeft daarom meerdere foto's van hem vrijgegeven.

Wils' tattoo.

Van de politiewebsite: "We hebben sterk het vermoeden dat Misha Wils niet meer in Nederland verblijft. Op dit moment zijn we op zoek naar concrete tips over zijn verblijfplaats. Ook informatie over wat zich voorafgaande en tijdens het schietincident precies heeft afgespeeld is heel erg welkom."

De politie geeft ook aan dat het OM inmiddels een beloning van 15.000 euro heeft vrijgemaakt voor degene die informatie aanlevert over de locatie van Misha Wils of informatie over de toedracht van het schietincident.

Misdaad
  • Crimesite, politie.nl
  • politie.nl