Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Most Wanted Marco’ geeft interview 

Een van de meest gezochte criminelen van Europa, de 32-jarige Rotterdammer Marco Ebben, meldde zich onlangs opeens vanuit zijn geheime schuilplaats. Hij gaf een interview aan de regionale omroep Rijnmond. Hij wilde ergens op reageren...

Marco Ebben

Het is jammer dat er geen beelden van zijn, want het moet een fascinerend gezicht zijn geweest. Ebben, die op de ‘Most Wanted’-lijst staat van Europol, die al videobellend de camera van zijn telefoon inkijkt, verstopt achter een zwarte bivakmuts. “Mijn uiterlijk is enigszins veranderd sinds de laatste foto’s die in omloop zijn. Ze hoeven niet te weten hoe ik er momenteel uitzie.”

Vanwege zijn aandeel in de smokkel van 400 kilo cocaïne is Ebben veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar en vier maanden. Een deel daarvan moet hij nog uitzitten. Waar hij zich momenteel schuilhoudt is onbekend, maar tegen de verslaggevers van Rijnmond zegt hij dat hij in Rusland zit.

Hij meldde zich bij hen omdat hij wilde reageren op een interview van de Vlaardingse loodgieter Ron van Uffelen, wiens huis al maandenlang het doelwit is van talloze explosies. In gesprek met Rijnmond noemde Van Uffelen hém, Ebben dus, als een van de personen die het mogelijk op hem heeft gemunt. In Café Rotterdam in Vlaardingen zouden ze met elkaar op de vuist zijn gegaan.

Ebbens reactie hierop? “Luister, ik heb die beste meneer nog nooit van mijn leven gezien, gesproken of wat dan ook. Ik ken hem niet en heb ook niet gevochten. Er is nog nooit iemand geweest die mij een klap heeft gegeven. Ik kom ook niet in cafés.” Op de vraag waarom Van Uffelen daarover zou liegen, antwoordt Ebben: “Dat moet je aan hem vragen. Het is een lulverhaal.” Hij wilde het in ieder geval maar even gezegd hebben...