Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

60-jarige man aangehouden in bijna 35 jaar oude vermissingszaak

Duncan Zwakke werd op 17 oktober 1989 voor het laatst gezien in Zutphen. Bijna 35 jaar later lijkt er nu eindelijk een doorbraak te zijn in de vermissingszaak rondom Duncan. 

Politie

De politie meldt dat er maandagochtend een 60-jarige man uit Eerbeek, provincie Gelderland, is aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning of dood van Duncan Zwakke.

De destijds 31-jarige Zwakke werd voor het laatst gezien in het centrum van de Gelderlandse stad Zutphen. Hij was werkzaam als technicus bij een bedrijf in het nabijgelegen dorp Dieren. Het lichaam van Duncan werd in de 35 jaar dat hij vermist is nooit gevonden en het is dus nog altijd de vraag wat er jaren geleden met Zwakke is gebeurd.

Aanvullend onderzoek

De politie laat weten onderzoek te hebben gedaan in een pand aan de Nieuwstad, in Zutphen: "Naar aanleiding van dit onderzoek is er reden om aanvullend onderzoek te doen in hetzelfde pand." Volgens Omroep Gelderland is er een sporenonderzoek uitgevoerd en ging het om een kelder. Daarnaast meldt de politie dat er in de IJssel ook al een sonarboot is ingezet. Met de boot wordt gezocht naar sporen die mogelijk kunnen leiden naar de bijna 35 jaar vermiste Duncan Zwakke.

De NOS meldt dat de cold case rondom Zwakke al eerder op de cold case-kalender van de politie werd gedeeld. Op deze kalender zou vermeld staan dat Duncan Zwakke vermoedelijk iets deed met verdovende middelen.

Duncan Zwakke

Beloning gouden tip

Het is volgens de politie voor de familie en vrienden van Zwakke nog altijd een 'ingrijpende en heftige situatie'. Ze roepen dan ook iedereen die mogelijk een tip heeft over de vermissing van Duncan, zich te melden. "Elke tip is, ook na zoveel jaren, nog steeds waardevol en welkom", schrijft de politie. Ze benadrukken dat er nog altijd een beloning van 15.000 euro openstaat voor de gouden tip.

De 60-jarige man uit Eerbeek zit nog altijd vast en wordt door de politie verhoord. Wat voor verdenkingen er precies tegen de man zijn, is nog altijd onbekend.

Misdaad
  • Politie.nl, Omroep Gelderland, NOS
  • Adobe Stock, politie.nl