doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zien: boegeroep en gejoel richting koninklijke familie in koets

Niet iedereen is op dit moment fan van de koning en zijn gezin...
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d69bcabd4fd img{#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d69bcabd4fd img{#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d69bcabd4fd img{#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{background: #eee;}#fig-63d69bcabd4fd img{#fig-63d69bcabd4fd img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Prinsjesdag

Prinsjesdag is weer in volle gang. De koning houdt vandaag zijn jaarlijkse spreekbeurt in de Ridderzaal en minister van Financiën Sigrid Kaag presenteert de Rijksbegroting en Miljoenennota aan de Tweede Kamer. Wat een feest. Ware het niet dat ons land zich in een crisis bevindt. Crises zelfs, meervoud.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Inflatie, boeren in nood, energieprijzen die de pan uit rijzen, noem het maar op. Ja, ons landje heeft er weleens beter voorgestaan.

Boegeroep en gejoel

En dit is ook te zien langs de route die de Glazen (de Gouden is gecanceld) Koets aflegt vandaag. Verschillende groepjes mensen hebben zich verzameld langs de afzettingen, om op het moment suprême uit volle borst te joelen richting de koning, koningin en de prinses van Nederland. Dit terwijl ze omgekeerde vlaggen omhoog houden: hét symbool voor onvrede vandaag de dag.

Niet alleen langs de route van de koets, maar ook bij het pand van de Raad van State werd luid gedemonstreerd. Dit onder het toeziend oog van prinses Beatrix, die vanachter glas richting naar de menigte keek.

Boeren tegengehouden

De demonstranten laten zich onder meer horen om hun steun aan de boeren te betuigen. Boeren die, ondanks een noodbevel in Den Haag, toch met de trekker richting de stad waren gekomen vanochtend. Sommigen van hen hebben een plek gevonden om de omgekeerde vlag te hijsen. Anderen zijn tegengehouden door de politie, die zelfs een aantal trekkers in beslag heeft genomen.

Woordvoerster van boerenactiegroep Farmers Defence Force Sieta van Keimpema over het beleid in Den Haag op Prinsjesdag: "Het noodbevel is zo langzamerhand het duizend-dingen-doekje van overheden om iedere vorm van democratisch protesteren af te ketsen en in te perken."

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws