Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Chauffeur vrachtwagenongeluk Nieuw-Beijerland blijft langer vastzitten

Zaterdagavond kwam er abrupt een einde aan een buurtbarbecue in Nieuw-Beijerland nadat een vrachtwagen van de rijk reed. Bij het ongeluk kwamen zes mensen om het leven, zeven mensen raakten gewond. De 46-jarige Spaanse chauffeur is in verzekering gesteld, bevestigt een woordvoerder van de politie na berichtgeving door de regionale zender Rijnmond.

Chauffeur Nieuw-Beijerland

Inverzekeringstelling

De chauffeur raakte zelf niet gewond en werd meteen aangehouden voor het veroorzaken van een verkeersongeval met dodelijk afloop en zwaar lichamelijk letsel. Volgens een woordvoerder van de politie is het een vaste procedure om een inverzekeringstelling te doen. "Er is tijd nodig voor het onderzoek", zegt de woordvoerder. Een inverzekeringstelling duurt maximaal drie dragen, daarna moet er een nieuwe beslissing volgen.

Sporenonderzoek

Op de plaats van het voorval op de Zuidzijdsedijk is direct na het ongeluk een plaats delict ingericht. De politie liet eerder weten dat er onder meer een sporenonderzoek werd gedaan naar de toedracht van het incident. De vrachtwagen is in beslag genomen voor technisch onderzoek. Inmiddels is duidelijk dat de chauffeur niet had gedronken en ook niet onder invloed was van verdovende middelen.

El Mosca

Het Spaanse bedrijf El Mosca, de werkgever van de chauffeur, heeft gereageerd op het ongeluk. Tegen de krant La Verdad uit Murcia zei het bedrijf dat de chauffeur moest uitwijken voor een bestelwagen en daardoor van de dijk reed. "Dat verhaal hebben we inderdaad gehoord", zei een woordvoerder van de politie zondag. De bestuurder van de bestelbus heeft inmiddels van zich laten horen en is gesproken als getuige.

Geschokt en aangedaan

In een persconferentie vertelt burgermeester Charlie Aptroot dat er een diepe rouw heerst in de Hoeksche waard. "Een gezellige barbecue eindigde in een groot drama. Het komt bij velen, ook bij mij, heel hard binnen."

Ook de koning en koningin hebben gereageerd op het ongeluk. Zij laten weten 'geschokt en aangedaan zijn' door het ongeluk. "Een onvoorspelbaar verdriet binnen deze hechte gemeenschap", aldus Willem-Alexander en Máxima. Premier Rutte spreekt van 'verschrikkelijk nieuws' en wenst de slachtoffers en nabestaanden heel veel sterkte toe.

Nieuws
  • NU.nl, RTL Nieuws
  • Pro Shots / Eye4Images