Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man komt terug van vakantie met corona, apenpokken én hiv

Eén vakantie, drie virussen.

Vakantie

Een Italiaan keerde onlangs terug van een 'heerlijke vakantie' in Spanje, maar heeft daar een nare smaak aan over gehouden. De beste man testte niet alleen positief op een subvariant van het coronavirus, maar ook nog eens op de apenpokken én hiv.

De 36-jarige man heeft alledrie de ziektes opgelopen in Spanje, zo melden Italiaanse onderzoekers in het wetenschappelijke Journal of Infection. Het is nog niet eerder voorgekomen dat iemand alle drie deze ziektes tegelijkertijd heeft. De Italiaan heeft de drie virussen afgelopen juni opgelopen, toen hij vijf dagen onder de Spaanse zon vertoefde. Hij heeft toen onbeschermde seks met mannen gehad.

Ziekenhuis

Negen dagen na zijn terugkomst in Italië begon de ellende - hij kreeg koorts, keelpijn, hoofdpijn en andere klachten die bij covid horen. Na een bezoek aan de dokter bleek dat hij SARS-CoV-2 had, specifiek omicron-subvariant BA.5.1 van het coronavirus. Maar de dokter zag tijdens dat bezoekje nog iets anders vreemds aan de man, namelijk verschillende bulten over zijn lichaam.

De man had ernstige huiduitslag op zijn gezicht en andere lichaamsdelen, waarna hij de spoedeisende hulp bezocht. Daar stuurden ze hem al gauw door naar de afdeling infectieziekten. Na meerdere testen bleek hij apenpokken te hebben. En hoewel dat al vervelend genoeg is, kwam er uit die testen ook nog naar voren dat er ook hiv was gevonden bij de man. Driedubbel pech dus.

Hij moest een week in het ziekenhuis blijven en mocht daarna verder thuis herstellen van zijn ziektes. De Italiaan is de eerste persoon bij wie deze drie virussen tegelijk werden vastgesteld. Men weet dus nog niet hoe ernstig deze combinatie van virussen kan zijn.

Bizar
  • T&W
  • iStock, Travel Wild