Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

‘Leden Mocro-Maffia gespot in auto van Ihattaren’

Ajax-aanvaller Mohamed Ihattaren ligt al een tijdje onder de loep vanwege associaties met personen uit de Nederlandse onderwereld. Inmiddels heeft misdaadverslaggever John van den Heuvel wat meer details prijsgegeven over de aard van die connecties.

‘Leden Mocro-Maffia gespot in auto van Ihattaren’

John van den Heuvel was afgelopen weekend te gast bij Langs de lijn op NPO Radio 1. Daar vertelde hij over de situatie rond Ajacied Mohamed Ihattaren, die volgens Van den Heuvel in contact staat met personen uit criminele kringen. "Het beeld is dat hij te dicht aanschuurt tegen de jongens die diep in de criminaliteit zitten”, aldus Van den Heuvel. "Daarmee is niet gezegd dat hij zelf criminele dingen doet, maar die scheidslijn is heel dun.”

Marengo-lifter

Eerder suggereerde de crime-specialist al dat er onderwereldfiguren gezien waren in de auto van Ihattaren. Bij Langs de lijn gaf hij tekst en uitleg. "Er is gezien dat leden van de mocromaffia die terecht moeten staan in het Marengoproces in de auto van Ihattaren naar het proces gingen in de bunker in Amsterdam Osdorp.” Ook onthulde Van den Heuvel dat de wagen is vernield. "De auto van Ihattaren, die op enig moment zwaar bedreigd werd door criminelen, vloog in brand. Vermoedelijk door brandstichting”

Bedreiging

Van den Heuvel maakte eerder bekend dat Ihattaren mogelijk ook bedreigd zou worden, vermoedelijk vanuit de criminaliteit. Dat zou de afwezigheid van de Ajacied in het tweede deel van de voorbereiding op de competitie moeten verklaren. Volgens de misdaadverslaggever kon Ihattaren geen duels spelen door ernstige bedreigingen vanuit criminele hoek. De voetballer zou in gesprek zijn gegaan met veiligheidsexperts en met Ajax, waarna is besloten dat hij niet meer op bekende plekken kan verschijnen.

Kortgeleden deelde het jonge talent een foto waarop te zien is dat hij teruggekeerd is naar het trainingsveld. ‘Back in business’, schreef hij daarbij.

Sport
  • Pro Shots