doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Peter Gillis: 'Ze vonden een pistool in mijn la'

Toen de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) bij de gezellige Brabander 'op visite' kwam, troffen ze iets meer aan dan alleen zijn boekhouding. "Met enorm machtsvertoon stonden ze voor onze neus."
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2aa5e98231 img{#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2aa5e98231 img{#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2aa5e98231 img{#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c2aa5e98231 img{#fig-62c2aa5e98231 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Peter Gillis

Peter 'Massa is Kassa' Gillis is inmiddels een heuse realityster op de Nederlandse beeldbuis. In de real life soap rond zijn leven als vakantieparkenmagnaat wordt de kijker getrakteerd op een altijd vermakelijke Peter, het gemok op zijn zoon Mark, de avonturen van vriendin Nicolleke en haar nieuwe erotische shop en meer. Maar ook buiten Massa is Kassa haalt Gillis tegenwoordig met regelmaat het nieuws.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Zo zou zijn 28 jaar jongere vriendin stiekem vreemdgaan - onzin, volgens Peter -, werd zijn zoon Mark slachtoffer van een brute overval en zou Peter op een dodenlijst staan. Daarnaast wordt Peter zelf zo nu en dan verweten zijn parken niet helemaal koosjer te runnen.

Inval

Gillis kreeg namelijk al eens een reeks dikke boetes opgelegd door de gemeente Asten, wegens het 'illegaal huisvesten van zo'n 300 arbeidsmigranten'. En nu blijkt ook dat vijf gemeenten, ondersteund door de FIOD, de Belastingdienst en het Openbaar Ministerie Gillis verdenken van witwaspraktijken, belastingontwijking en intimidatie, schrijft Powned.

"Oud nieuws", reageert Peter tegen datzelfde medium. De inval van de FIOD zou drie jaar geleden al hebben plaatsgevonden. Bovendien zou er nog nooit een rapport met de bevindingen van de betreffende inval zijn gepresenteerd. "Ik herken m'n eigen gewoon niet in al die beschuldigingen", aldus de multimiljonair.

Althans, niet in álle beschuldigingen, blijkt uit het gesprek. Gillis geeft namelijk wel toe sommige gasten te hebben afgesloten van gas, water en licht. Gillis: "Kijk, bij ons krijg je gewoon netjes de rekening, en als mensen niet kunnen betalen, gaan wij netjes in gesprek met de mensen. Dan maken we betalingsafspraken." De ondernemer zegt dat wanneer zijn campinggasten die afspraken vervolgens ook niet nakomen, hij de stroom eraf haalt. "Zo werkt het gewoon."

Pistool

In de nieuwste Privé gaat Gillis wat dieper in over de FIOD-inval van enkele jaren terug. "Dat heeft wel wat met mij gedaan", geeft hij toe. "Op televisie ben ik voornamelijk de vrolijke man, maar ik heb ook momenten dat de stress mijn stemming bepaalt. Je moet eens weten met wat voor problemen je soms te maken krijgt met vijfhonderd mensen in dienst."

Toen de FIOD bij hem op de visite kwam, gebeurde dat met een hoop heisa, vertelt de Brabander. "Met enorm machtsvertoon stonden ze voor onze neus."

De opsporingsdienst trok elk kastje open in huize Gillis, in de hoop informatie te vinden die meer inzicht zou geven in de handel en wandel van Gilles' vakantieparken. Wat ze niet verwachtten aan te treffen: een pistool. Wat ze aantroffen: een pistool.

Peter in weekblad Privé: "Dat lag al 25 jaar in mijn bureaula. Ooit heb ik dat wapen van een lastige Duitse toerist afgepakt. Nooit heb ik dat ding met één vinger aangeraakt. Waarom ik het nooit heb weggedaan, weet ik ook niet. Het was nu erg vervelend dat het werd gevonden."

Het verhaal bleek te kloppen, zo oordeelde de politierechter in 2020 al. De Massa is Kassa-ster kwam er vanaf met een voorwaardelijke boete van 700 euro. Het is nog onbekend of de de inval nog een staartje krijgt wat betreft de boekhouding van Peters vakantieparken. Peter zelf lijkt er in ieder geval alle vertrouwen in te hebben dat het met een sisser afloopt.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws