Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte aangehouden op verdenking van mishandeling Mark Gillis

De politie heeft een 39-jarige man uit ’s Hertogenbosch aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op Mark Gillis.

Verdachte aangehouden op verdenking van mishandeling Mark Gillis

De politie meldt op Twitter dat de man in beeld kwam aan de hand van een DNA-hit na sporenonderzoek. Vanochtend werd er overgegaan tot arrestatie. Inmiddels zit de man vast.

Brute overval

Mark Gillis - de zoon van Massa is Kassa-ster Peter Gillis - werd in de nacht van 7 november vorig jaar bruut overvallen bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. Op camerabeelden van zijn woning is te zien hoe hij bij thuiskomst aangevallen wordt door een drietal mannen. Ze spuiten pepperspray in zijn ogen en gebruiken een taser om hem op de grond te krijgen, waarna ze Gillis de woning in slepen en hem mishandelen.

De mannen wisten na de overval te ontsnappen met een buit bestaande uit wat geld, (nep)horloges en een zonnebril. Gillis zelf liep zwaar letsel op, maar is inmiddels lichamelijk hersteld. In gesprek met De Telegraaf gaf hij wel aan slapeloze nachten te hebben sinds de overval.

Daders gezocht

In een uitzending van Opsporing Verzocht werden eerder beelden getoond van de overvallers. De politie wil zo een poging doen om de identiteit van de andere mannen alsnog te ontdekken. Het gaat in ieder geval om twee mannen, maar de recherche sluit niet uit dat er nog een extra persoon op de uitkijk stond.

“Ik hoop zo dat alle daders worden gepakt”, reageerde Gillis zelf in gesprek met De Telegraaf. Het was een ongelooflijk laffe overval, die veel impact had, ook op ons pap en op de rest van de familie.”

Misdaad
  • BrunoPress