Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bryan Roy weigert taakstraf na dreigtweet over Rutte, krijgt celstraf

Een man een man, een woord een woord.

Bryan Roy

Oud-profvoetballer Bryan Roy (o.a. Ajax en het Nederlands elftal) houdt zich aan z'n woord. Hij gaat zijn taakstraf niet vervullen en moet daarom veertig dagen brommen. En dat allemaal vanwege een tweet over Mark Rutte.

'Headshot krijgtie straks'

Eind september vorig jaar kreeg de ex-topsporter een veroordeling aan z'n broek. Roy had volgens de rechter via Twitter premier Mark Rutte bedreigd. De inhoud van die betreffende tweet: "Headshot krijgtie straks." Het bericht was geplaatst als reactie op een tweet van Rutte zelf.

De reden dat Roy de woorden had geplaatst, was volgens hemzelf "omdat hij vecht voor de kinderen die misbruikt worden". Als het aan de oud-voetballer ligt, moet de VVD'er dan ook voor een tribunaal verschijnen, zo verklaarde hij tegenover de politie.

De politierechter in Den Haag legde Roy een werkstraf van 80 uur op, plus een voorwaardelijke celstraf van een maand met een proeftijd van twee jaar. De woorden van Roy werden als "bedreigend" bestempeld door de rechter, die daarbij benadrukte dat leden van de regering hun werk moeten kunnen doen "zonder vrees voor hun veiligheid".

'Mark kan die hele taakstraf in ze naat douwe..'

80 uur schoffelen of vuilnis prikken langs de A2 dus. Ware het niet dat Roy vrij snel na de veroordeling in een bericht het internet opslingerde waarin hij aangaf het oordeel van de rechter niet al te serieus te nemen. "Ik ben er weer (...) Mijn allerliefste volgertjes" liet de oud-voetballer weten. Enkele uren daarna postte hij een afbeelding met daarboven de tekst: "Mark kan die hele taakstraf in ze naat douwe..".

En wat blijkt? Een man een man, een woord een woord. Bryan Roy is inmiddels opgepakt wegens het verzuimen van zijn taakstraf. Voor elk uur dat niet is voldaan, moet hij een halve dag brommen. Dat komt voor Roy neer op 40 dagen celstraf. Wanneer de voormalig prof is opgepakt, en hoeveel dagen van zijn straf hij al heeft uitgezeten, is niet bekend gemaakt door het CJIB.

Misdaad
  • AD
  • Pro Shots/Stanley Gontha