Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Man eet 23 frikandellen binnen een uur

Die had stevige trek.

Man eet 23 frikandellen binnen een uur

Dus jij denkt dat je heel wat frikandellen kan verwerken? Dan heb je Aart van de Streek nog niet in actie gezien. Deze 55-jarige inwoner van ’t Harde bewees afgelopen weekend dat hij met afstand de grootste vreetzak van ons land is door bij het NK Frikandellen eten maar liefst 23 vleesstaven soldaat te maken. Na zo’n prestatie zou je zeggen dat je voorlopig geen gefrituurde genotsknotsen meer aan kan zien, maar Aart niet. Dat bleek wel toen Omroep Gelderland hem vroeg of hij de snack voorlopig vaarwel zou zeggen. “Neuh, Vanavond eten we patat met frikandellen. Zaterdag, hè.”

Record

Achteraf had Aart gemengde gevoelens over de overwinning. 23 stuks was weliswaar genoeg om de concurrentie met vier frikandellen afstand te verslaan, maar had hij er eentje meer gegeten, dan had Aart het record van het NK in handen. “Ik had er nog wel een op gekund, dan was ik de enige geweest met 24 frikandellen”, vertelde hij aan Omroep Gelderland.

Toch gaat Aart zeker niet teleurgesteld naar huis. Hij mag de hoofdprijs, de gouden frikandel, een jaar lang op de schoorsteenmantel zetten, waarna hij een kans krijgt om zijn titel te verdedigen - en het wereldrecord te pakken natuurlijk.

Flinke cijfers

Het is een aantal mensen overigens al gelukt om meer dan de gevreesde 23 frikandellen in hun keel te laten verdwijnen. In 2015 deed Panorama zelf mee aan het WK frikandellen eten - zelfde opzet als het NK, maar de deelnemers hebben een half uur tijd in plaats van een uur - waar de winnaar maar liefst 25 stuks van de geliefde snack naar binnen werkte. Het gerucht gaat zelfs dat ene Sjonnie Noordeinde uit Delft ooit in een uur 47 frikandellen op wist te slokken. Maar of we dat ook echt geloven?...