doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Bloed aan de paal: Het bizarre verhaal rond een Hawaïaanse danseres

Uit de editie van 19 augustus 2020: Een paaldanseres uit Hawaï wordt verdacht van poging tot moord op haar Nederlandse man in een hotel. Hoe heeft het zover kunnen komen? En waar is deze Hawaïaanse schone Aziza ‘Almitra’ K. eigenlijk gebleven?
@media (max-width: 679px){#fig-62928a20f087e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f087e img{#fig-62928a20f087e img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 1000px){#fig-62928a20f087e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f087e img{#fig-62928a20f087e img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 1001px){#fig-62928a20f087e img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f087e img{#fig-62928a20f087e img.lazyloading{width: 728px;height: 410px;}}Bloed aan de paal: Het bizarre verhaal rond een Hawaïaanse danseres
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');

Het is zondag 11 augustus 2019. In hotel Den Haag-Voorburg aan het Stationsplein druppelt een aantal gasten midden in de nacht binnen na een avondje uit. Het is rustig in het hotel, maar die rust wordt rond 02.30 uur flink verstoord als op de zevende etage een vrouw, die onder het bloed zit, door de gang rent en begint te gillen en te schreeuwen. “Help! Help!” galmt het door het hotel. De vrouw in paniek is de 40-jarige Aziza K., een paaldanseres uit Hawaï.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Een getuige, die een paar kamers verderop door het sleutelgat kijkt, ziet achter de bebloede Aziza K. een man aankomen met een mes in zijn hand. Dat is Aziza’s partner Ceryl van B. (32) uit Den Haag. Het valt de getuige meteen op dat er veel bloed op de gang ligt. Een ouder echtpaar is inmiddels op een andere kamer uit bed gesprongen en op het gegil afgekomen. Ze zien K. in de richting van hun kamer rennen en denken dat de man met het mes achter haar aanzit. Het lijkt op een scène uit een thriller.

Het echtpaar trekt de Hawaïaanse bij hen naar binnen, draait de deur op slot en belt 1-1-2. Terwijl ze wachten op de politie, vertelt de paaldanseres dat ze op haar hotelkamer heeft gevochten met haar man en dat het helemaal uit de hand is gelopen. Hij zou haar hebben geslagen en geprobeerd hebben te wurgen.

OMDAT CERYL VAN B. HEVIG BLOEDEND MET STEEKWONDEN IN DE LOBBY BELANDT, WORDT HIJ AL SNEL GEZIEN ALS SLACHTOFFER

Wie is het slachtoffer?

Ceryl van B. is behoorlijk gewond en strompelt uiteindelijk naar de lift. Hij zakt onderweg naar beneden een paar keer in elkaar, maar weet toch de lobby te bereiken.

@media (max-width: 680px){#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f0f5c img{#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f0f5c img{#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62928a20f0f5c img{#fig-62928a20f0f5c img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
Aziza K. wordt geboeid afgevoerd, maar is ze nu dader of slachtoffer?

Daar wordt hij opgevangen door de beveiliger en een hotelgast die ook op de herrie zijn afgekomen. Ze bellen meteen de politie en leggen de gewonde Van B. op een bankje in de centrale hal. Ceryl van B. zegt dat hij is neergestoken door zijn vrouw en dat zij hem wil vermoorden. Maar Aziza K. vertelt een heel ander verhaal aan het echtpaar, en later ook aan de politie. Wie is hier nou eigenlijk het slachtoffer?

De eerste agenten zijn vrij snel ter plaatse en ontfermen zich over Van B. die een aantal steek- en snijwonden heeft. Terwijl hij de agenten vertelt wat er volgens hem is gebeurd die nacht, raakt hij een paar keer bijna buiten bewustzijn, zo tekenen de agenten later op in een proces-verbaal. Inmiddels zijn toegesnelde collega’s naar de zevende verdieping gegaan, op zoek naar de vrouw. Vanwege hun eigen veiligheid dragen ze een schild en nemen ze een politiehond mee naar binnen. Ze hebben namelijk geen idee wat ze gaan aantreffen. Onderweg zien ze overal bloedvegen: op de trap, in de lift, op de muur en op de vloer. Er loopt een heel spoor over de zevende etage.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_middle_article');

De politie controleert een aantal kamers en valt uiteindelijk de kamer van het echtpaar binnen waar ook Aziza K. op bed ligt te huilen. Daar wordt de 40-jarige vrouw uit Hawaï aangehouden. Haar man Van B. is inmiddels door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar wordt ook hij, terwijl hij op de operatietafel wacht op z’n behandeling, aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Beide verdachten hebben een totaal ander verhaal over wat er is gebeurd op hun hotelkamer. Maar hoe heeft het nou zover kunnen komen dat de liefde tussen de Nederlander en de erotisch danseres uit Hawaï zo is ontspoord?

Hawaï

Aziza K. is geboren in Seattle, in de Verenigde Staten, maar woont al jaren samen met haar 12-jarige dochter op Hawaï. Daar werkt ze in verschillende clubs als paaldanseres en heeft ze sinds 2014 haar eigen dansstudio. In een interview met West Hawaii Today, in 2015, zegt K. dat ze ooit is begonnen met een paal onder de carport, maar dat het haar grote droom was om haar geld te verdienen met paaldansen. Nu danst ze in clubs en geeft ze training aan andere vrouwen. “Ik laat ze zien dat ze sterk en kwetsbaar tegelijk kunnen zijn. In de eerste week stijgt hun zelfvertrouwen al en ze voelen zich goed in hun lijf,” aldus K. in het interview.

AZIZA K: ‘IEDERE KEER ALS WE CONTACT HADDEN, KREGEN WE RUZIE. HIJ BESCHULDIGDE MIJ VAN ONTROUW’

In 2016 leert ze de moeder van de Nederlander Ceryl van B. kennen. De vrouw is buikdanseres en verzorgt op een avond de show voordat Aziza K., in het erotische wereldje ook wel bekend als Almitra, moet optreden. De twee vrouwen hebben al snel een klik, zo vertelt K. tijdens de politieverhoren. Ze praten die avond veel en komen erachter dat ze veel gemeen hebben. Van B.’s moeder zegt dat ze een leuke zoon heeft en probeert de twee zelfs te koppelen. En dat lukt. Via Facebook ontstaat het eerste contact tussen Van B. en de Hawaïaanse schone en eind 2016 vliegt hij naar Hawaï om daar de vrouw van zijn dromen te ontmoeten. Het is liefde op het eerste gezicht. Opvallend genoeg vraagt Van B. de brunette diezelfde reis nog ten huwelijk. Aziza K. geeft haar jawoord en de twee stappen een jaar later, op 22 oktober 2017, op ‘Big Island’ in het huwelijksbootje.

Tot nu toe klinkt het allemaal als een sprookje, en dat was het voor de twee tortelduifjes op dat moment ongetwijfeld ook, maar er is één groot probleem: Aziza K. leeft haar leven op Hawaï en Ceryl van B. doet zijn ding hier in Den Haag, want de Nederlander zou  nog wachten op een verblijfsvergunning. Een langeafstandsrelatie dus. En dat zorgt voor de nodige problemen. “We hadden veel ruzie,” zegt Aziza K. in een van de politieverhoren. “Iedere keer als we contact hadden, kregen we ruzie. Hij beschuldigde mij van ontrouw.”

De problemen worden zelfs zo groot dat de twee alweer over een scheiding praten. Ondanks dat willen ze elkaar nog wel graag een keer zien, vertelt K., want misschien hebben ze wel zoveel ruzie omdat ze elkaar zo weinig zien.

De laatste keer was namelijk op hun eigen bruiloft, bijna twee jaar eerder. In augustus 2019 neemt Aziza K. het vliegtuig naar Nederland. In Den Haag ontmoet ze haar man, die met twee huisgenoten op een kamer woont. En eigenlijk is het al vanaf dag één ellende, zo zeggen ook de huisgenoten van Van B. tegen de politie als ze een getuigenverklaring afleggen.

Lees verder op de volgende pagina.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below-content_article');