Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bloed aan de paal: het bizarre verhaal rond een Hawaïaanse danseres

Uit de editie van 19 augustus 2020: Een paaldanseres uit Hawaï wordt verdacht van poging tot moord op haar Nederlandse man in een hotel. Hoe heeft het zover kunnen komen? En waar is deze Hawaïaanse schone Aziza ‘Almitra’ K. eigenlijk gebleven?

Bloed aan de paal: Het bizarre verhaal rond een Hawaïaanse danseres

Het is zondag 11 augustus 2019. In hotel Den Haag-Voorburg aan het Stationsplein druppelt een aantal gasten midden in de nacht binnen na een avondje uit. Het is rustig in het hotel, maar die rust wordt rond 02.30 uur flink verstoord als op de zevende etage een vrouw, die onder het bloed zit, door de gang rent en begint te gillen en te schreeuwen. “Help! Help!” galmt het door het hotel. De vrouw in paniek is de 40-jarige Aziza K., een paaldanseres uit Hawaï.

Een getuige, die een paar kamers verderop door het sleutelgat kijkt, ziet achter de bebloede Aziza K. een man aankomen met een mes in zijn hand. Dat is Aziza’s partner Ceryl van B. (32) uit Den Haag. Het valt de getuige meteen op dat er veel bloed op de gang ligt. Een ouder echtpaar is inmiddels op een andere kamer uit bed gesprongen en op het gegil afgekomen. Ze zien K. in de richting van hun kamer rennen en denken dat de man met het mes achter haar aanzit. Het lijkt op een scène uit een thriller.

Het echtpaar trekt de Hawaïaanse bij hen naar binnen, draait de deur op slot en belt 1-1-2. Terwijl ze wachten op de politie, vertelt de paaldanseres dat ze op haar hotelkamer heeft gevochten met haar man en dat het helemaal uit de hand is gelopen. Hij zou haar hebben geslagen en geprobeerd hebben te wurgen.

OMDAT CERYL VAN B. HEVIG BLOEDEND MET STEEKWONDEN IN DE LOBBY BELANDT, WORDT HIJ AL SNEL GEZIEN ALS SLACHTOFFER

Wie is het slachtoffer?

Ceryl van B. is behoorlijk gewond en strompelt uiteindelijk naar de lift. Hij zakt onderweg naar beneden een paar keer in elkaar, maar weet toch de lobby te bereiken.

Aziza K. wordt geboeid afgevoerd, maar is ze nu dader of slachtoffer?

Daar wordt hij opgevangen door de beveiliger en een hotelgast die ook op de herrie zijn afgekomen. Ze bellen meteen de politie en leggen de gewonde Van B. op een bankje in de centrale hal. Ceryl van B. zegt dat hij is neergestoken door zijn vrouw en dat zij hem wil vermoorden. Maar Aziza K. vertelt een heel ander verhaal aan het echtpaar, en later ook aan de politie. Wie is hier nou eigenlijk het slachtoffer?

De eerste agenten zijn vrij snel ter plaatse en ontfermen zich over Van B. die een aantal steek- en snijwonden heeft. Terwijl hij de agenten vertelt wat er volgens hem is gebeurd die nacht, raakt hij een paar keer bijna buiten bewustzijn, zo tekenen de agenten later op in een proces-verbaal. Inmiddels zijn toegesnelde collega’s naar de zevende verdieping gegaan, op zoek naar de vrouw. Vanwege hun eigen veiligheid dragen ze een schild en nemen ze een politiehond mee naar binnen. Ze hebben namelijk geen idee wat ze gaan aantreffen. Onderweg zien ze overal bloedvegen: op de trap, in de lift, op de muur en op de vloer. Er loopt een heel spoor over de zevende etage.

De politie controleert een aantal kamers en valt uiteindelijk de kamer van het echtpaar binnen waar ook Aziza K. op bed ligt te huilen. Daar wordt de 40-jarige vrouw uit Hawaï aangehouden. Haar man Van B. is inmiddels door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar wordt ook hij, terwijl hij op de operatietafel wacht op z’n behandeling, aangehouden op verdenking van poging tot doodslag. Beide verdachten hebben een totaal ander verhaal over wat er is gebeurd op hun hotelkamer. Maar hoe heeft het nou zover kunnen komen dat de liefde tussen de Nederlander en de erotisch danseres uit Hawaï zo is ontspoord?

Hawaï

Aziza K. is geboren in Seattle, in de Verenigde Staten, maar woont al jaren samen met haar 12-jarige dochter op Hawaï. Daar werkt ze in verschillende clubs als paaldanseres en heeft ze sinds 2014 haar eigen dansstudio. In een interview met West Hawaii Today, in 2015, zegt K. dat ze ooit is begonnen met een paal onder de carport, maar dat het haar grote droom was om haar geld te verdienen met paaldansen. Nu danst ze in clubs en geeft ze training aan andere vrouwen. “Ik laat ze zien dat ze sterk en kwetsbaar tegelijk kunnen zijn. In de eerste week stijgt hun zelfvertrouwen al en ze voelen zich goed in hun lijf,” aldus K. in het interview.

AZIZA K: ‘IEDERE KEER ALS WE CONTACT HADDEN, KREGEN WE RUZIE. HIJ BESCHULDIGDE MIJ VAN ONTROUW’

In 2016 leert ze de moeder van de Nederlander Ceryl van B. kennen. De vrouw is buikdanseres en verzorgt op een avond de show voordat Aziza K., in het erotische wereldje ook wel bekend als Almitra, moet optreden. De twee vrouwen hebben al snel een klik, zo vertelt K. tijdens de politieverhoren. Ze praten die avond veel en komen erachter dat ze veel gemeen hebben. Van B.’s moeder zegt dat ze een leuke zoon heeft en probeert de twee zelfs te koppelen. En dat lukt. Via Facebook ontstaat het eerste contact tussen Van B. en de Hawaïaanse schone en eind 2016 vliegt hij naar Hawaï om daar de vrouw van zijn dromen te ontmoeten. Het is liefde op het eerste gezicht. Opvallend genoeg vraagt Van B. de brunette diezelfde reis nog ten huwelijk. Aziza K. geeft haar jawoord en de twee stappen een jaar later, op 22 oktober 2017, op ‘Big Island’ in het huwelijksbootje.

Aziza K. Aziza K. in actie als paaldanseres.

Tot nu toe klinkt het allemaal als een sprookje, en dat was het voor de twee tortelduifjes op dat moment ongetwijfeld ook, maar er is één groot probleem: Aziza K. leeft haar leven op Hawaï en Ceryl van B. doet zijn ding hier in Den Haag, want de Nederlander zou  nog wachten op een verblijfsvergunning. Een langeafstandsrelatie dus. En dat zorgt voor de nodige problemen. “We hadden veel ruzie,” zegt Aziza K. in een van de politieverhoren. “Iedere keer als we contact hadden, kregen we ruzie. Hij beschuldigde mij van ontrouw.”

De problemen worden zelfs zo groot dat de twee alweer over een scheiding praten. Ondanks dat willen ze elkaar nog wel graag een keer zien, vertelt K., want misschien hebben ze wel zoveel ruzie omdat ze elkaar zo weinig zien.

De laatste keer was namelijk op hun eigen bruiloft, bijna twee jaar eerder. In augustus 2019 neemt Aziza K. het vliegtuig naar Nederland. In Den Haag ontmoet ze haar man, die met twee huisgenoten op een kamer woont. En eigenlijk is het al vanaf dag één ellende, zo zeggen ook de huisgenoten van Van B. tegen de politie als ze een getuigenverklaring afleggen.

Aziza K. komt op dinsdag 6 augustus aan. In die week, tot aan de steekpartij in het hotel op 11 augustus, gebeurt er veel, maar omdat sommige verklaringen van betrokkenen niet helemaal met elkaar overeenkomen, is het lastig om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Wat wel duidelijk is, is dat er kort na aankomst van Aziza K. al ruzie ontstaat tussen haar en Ceryl van B. Ze komt er namelijk achter dat haar man contact heeft met andere vrouwen. Sterker nog, wat K. dan nog niet weet, is dat Van B. eigenlijk al vier jaar een relatie heeft met een ander. Dus hij had al een vriendin voordat hij op Hawaï met de paaldanseres trouwde.

AGENTEN ZIEN OVERAL BLOEDVEGEN: OP DE TRAP, IN DE LIFT, OP DE MUUR EN OP DE VLOER. ER LOOPT EEN HEEL SPOOR OVER DE ZEVENDE ETAGE

Blauw oog

Na hun eerste nachtje samen op de kamer van Van B. ziet Aziza K. vreemde berichten in de telefoon van haar man. Terwijl Van B. zijn telefoon bij haar wil afpakken, ontstaat er een handgemeen. Aziza K. geeft Van B. een klap op z’n gezicht. Zijn blauwe oog valt later ook op bij zijn huisgenoten die daar ook over verklaren bij de politie. Het zijn ook de huisgenoten die na een aantal dagen tegen Van B. en K. zeggen dat het misschien beter is als ze elkaar met rust laten en dat K. een andere slaapplek zoekt. De ruzies lopen namelijk de spuigaten uit. De kamergenoten van Van B. durven niet eens weg te gaan, omdat ze het stel niet alleen willen laten.

De gewonde Ceryl van B. verlaat het hotel op een stretcher.

Van B. zegt ook een paar keer tegen zijn vrienden dat hij bang is dat Aziza K. hem iets aandoet. Ze zou onberekenbaar en gestoord zijn. De Hawaïaanse voelt zich op haar beurt zwaar belazerd door Van B. Waarom heeft hij niets verteld over zijn andere liefdes? Ze spreekt ook het vermoeden naar hem uit dat hij met haar getrouwd is om te kunnen emigreren naar Hawaï, om bij zijn moeder te kunnen zijn. Alleen, volgens Aziza K. zit zijn moeder daar illegaal en ze dreigt zelfs de Immigratiedienst te bellen. Daarop zou Van B. weer woest zijn geworden. De sfeer in de woning is, op z’n zachtst gezegd, gespannen.

Aan het eind van de week besluiten ze dat het zo niet meer verder kan. Van B. boekt het hotel Den Haag- Voorburg voor K., waar ze de laatste dagen voor haar terugreis naar Hawaï kan verblijven. Ze besluiten een punt te zetten achter hun huwelijk. Het is dan zaterdag 10 augustus. De taxi staat voor de woning van Van B. Zijn huisgenoten, die opgelucht zijn dat de vrouw vertrekt, zien Aziza K. instappen, maar tot hun grote verbazing gaat Ceryl van B. ook in de auto zitten. Ze vinden het maar vreemd. En ze maken zich zorgen, want nu is er helemaal geen controle meer op het ruziënde stel.

Agenten arriveren bij het hotel Den Haag- Voorburg.

Steek- en snijwonden

Aziza K. en Ceryl van B. checken in op de zevende etage van het hotel. Wat er daarna precies gebeurt, is onduidelijk. De verklaringen van K. en Van B. staan lijnrecht tegenover elkaar. De belangrijkste vragen zijn: wie heeft nou wie aangevallen? En hoe zijn de steek- en snijwonden bij Van B. precies ontstaan? Eenmaal op de hotelkamer praten de twee veel over alles wat er is gebeurd tijdens hun nogal opmerkelijke huwelijk. Dat gesprek verloopt nog redelijk rustig, maar op een bepaald moment ontstaat er toch weer ruzie. Ze verwijten elkaar van alles en komen er totaal niet meer uit. Volgens Van B. is hij op een van de twee eenpersoonsbedden – die een stuk uit elkaar staan – gaan liggen en in slaap gevallen. Hij zegt tegen de politie dat Aziza K. nogal onrustig is en dat hij haar op een bepaald moment naast zijn bed ziet staan, in een soort van aanvalshouding. De twee raken in gevecht waarbij Van B. een paar keer wordt gestoken met een mes. Hij grijpt het mes vervolgens bij het lemmet en slaat haar een aantal keer hard tegen haar hoofd met het handvat van het steekwapen. Vervolgens probeert Van B. naar eigen zeggen de kamer uit te vluchten, maar wordt door K. tegengehouden. Uiteindelijk is het Aziza K. die zelf de gang op rent en doet alsof zij is aangevallen door hem, aldus Van B. tegenover de politie. Omdat Ceryl van B. uiteindelijk hevig bloedend met steekwonden in de lobby belandt, wordt hij al snel gezien als slachtoffer.

Maar volgens de Hawaïaanse paaldanseres is het heel anders gegaan, verklaart ze tijdens de politieverhoren. Aziza K. wil eigenlijk al snel haar spullen pakken en vertrekken uit het hotel, maar Van B. zou haar hebben tegengehouden en zelfs op het bed hebben gedrukt, zodat ze toch zou blijven slapen. De ruzie loopt zo uit de hand dat Van B. een mes pakt en zijn vrouw aanvalt. Van B. hangt volgens K. over haar heen en probeert haar te verwonden.

Ze was in totale shock, zegt ze tegen de politie, maar vecht wel terug. Ze schopt hem en bijt zelfs in zijn arm. Tijdens de worsteling loopt Van B. volgens K. de snij- en steekwonden op. Midden in het gevecht ziet K. toch kans om te vluchten en rent de gang op en schreeuwt om hulp. Vervolgens weten we hoe het is gegaan. Wie spreekt hier nou de waarheid?

Op 7 mei is er een voorbereidende zitting geweest in de rechtbank in Den Haag. Beide verdachten waren daarvoor al op vrije voeten gesteld. De zaak heeft nogal wat vertraging opgelopen door het coronavirus, waardoor het onbekend is wanneer de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Onder andere het echtpaar, waar Aziza K. naar binnen vluchtte, moest gehoord worden, maar die man en vrouw verbleven in Spanje en konden door de lockdown het land niet uit. De paaldanseres is inmiddels terug naar haar dochter op Hawaï en het is maar de vraag of ze ooit nog een keer voet op Nederlandse bodem zet.

‘ER IS SPRAKE VAN NOODWEER’

Volgens Aziza K.’s advocaat Gitte Stevens is er in deze zaak sprake van noodweer. “De verwondingen van aangever (Ceryl van B., red.) zijn tijdens de worsteling ontstaan,” zegt Stevens tegen Panorama. “Dus er is sprake van een noodzakelijke verdediging. Mijn cliënte heeft vanaf het begin consistent verklaard. En dat terwijl degene die slachtoffer stelt te zijn steeds wisselend en tegenstrijdig verklaart.”

Verder is er volgens advocaat Stevens sprake van een aantal opmerkelijke zaken. Er stonden bijvoorbeeld twee bedden in de hotelkamer en precies het bed waarop haar cliënte lag, zit helemaal onder het bloed terwijl het bed van haar man nagenoeg schoon is. “Dat zie je op de foto’s in het dossier. En dat is toch gek omdat aangever zegt dat hij, terwijl hij in bed lag, is aangevallen,” aldus Stevens.

“Hoe kan het dan dat juist het bed waar mijn cliënt lag, zo doordrenkt is met bloed en zijn bed niet?”

Stevens vervolgt: “Ook is het mijn cliënte gelukt om de hotelkamer uit te vluchten, op zoek naar hulp. De aangever ging achter haar aan, met een mes in zijn hand, zo hebben getuigen verklaard.”

ONGEWENST VREEMDELING

Erotisch danseres Aziza ‘Almitra’ K. is op 27 maart vrijgelaten uit de vrouwengevangenis van de PI Ter Peel in het Limburgse Evertsoord. Bij het verlaten van de gevangenis gebeurt er iets opvallends. Ze krijgt, volgens haar advocaat Gitte Stevens, een brief van de Vreemdelingenpolitie waarop staat dat de Hawaïaanse paaldanseres ongewenst vreemdeling is en de plicht heeft Nederland te verlaten. Tot haar vertrek heeft K. een meldplicht en moet ze zich wekelijks melden op het politiebureau. Dat doet ze één keer, maar daarna vertrekt ze naar haar dochter in de Verenigde Staten. Aziza K. was blijkbaar, ondanks de stevige verdenking van een poging tot moord, vrij om te reizen. “Ik heb de Vreemdelingenpolitie op de hoogte gesteld dat cliënte naar Amerika is afgereisd en dat zij zich niet meer zal melden en tevens verzocht om de politie in Den Haag in te lichten,” aldus advocaat Stevens. De raadsvrouw kan niet zeggen waar haar cliënte nu is en of ze nog naar de behandeling van haar zaak komt.

Misdaad
  • Facebook e.a.