Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

14 jaar cel geëist tegen broer van Randall D. voor dubbele poging tot moord

Riley D., de oudere broer van de beruchte Amsterdamse crimineel Randall D., zou twee jaar geleden op een groep Nigeriaanse mannen hebben geschoten.

14 jaar cel geëist tegen broer van Randall D. voor dubbele poging tot moord

De 42-jarige Riley D. moest deze week in de rechtbank verschijnen naar aanleiding van een schietpartij op 8 oktober 2020 bij een flatgebouw in Amsterdam-Zuidoost (foto boven). Volgens justitie zou het om een ripdeal gaan. Uit getapte telefoongesprekken zou blijken dat Riley D. drugs van de slachtoffers heeft gestolen.

D. en zijn advocaat, Manon Aalmoes, bevestigen dat er een ruzie was. De verdachte gaf zelfs toe dat hij een drugsdealer is. De ruzie zou volgens hem echter begonnen zijn door het drietal Nigeriaanse mannen. Die zouden D. ervan verdacht hebben hen de dag voor de deal beroofd te hebben. Daarna zou de situatie zijn geëscaleerd, waarbij er geschoten werd. D. zou daarbij hooguit waarschuwingsschoten gelost hebben, maar niet gericht op de mannen hebben gevuurd.

Criminele broers

Riley D. heeft zelf al een uitgebreide criminele carrière achter de rug. Zijn strafblad is 23 kantjes lang en beschrijft een geschiedenis van onder andere vuurwapenbezit, geweld en drugshandel. Ook de broer van Riley, Randall D., is een beruchte crimineel uit de Amsterdamse onderwereld.

Randall D. zit op dit moment vast voor de vergismoord op de onschuldige stagiair Mohammed Bouchikhi (17) in een Amsterdams buurthuis in 2018. Vorig jaar werd de 40-jarige Amsterdammer in zijn cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie op Lucas Boom in juni 2015. Hij was in november 2015 al opgepakt in de zaak, maar kwam na drie maanden op vrije voeten wegens gebrek aan bewijs.

Misdaad
  • Crimesite.nl, Parool
  • Google Maps