doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Martijn Koning over Eva Jinek: 'Suck My balls b*tch'

De bitchfight is nog niet teneinde.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927e0ec7920 img{#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927e0ec7920 img{#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927e0ec7920 img{#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62927e0ec7920 img{#fig-62927e0ec7920 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Martijn Koning

Martijn Koning en Eva Jinek kunnen al een tijdje niet meer samen door één deur. En aan een recente tweet van de cabaretier te zien is de vrede nog lang niet nabij.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Thierry

Eigenlijk al sinds Koning tijdens een uitzending van Jineks praatprogramma Thierry Baudet tot op het bot affakkelde is het hommeles. Baudet was te gast in Jinek, waar ook Martijn Koning een onderdeel voor zijn rekening nam. Dat liep echter uit op een drama, aangezien de FvD-leider boos de studio uitliep toen Koning hem snoeihard de maat nam.

Een storm van kritiek volgde. Op de comedian, omdat hij volgens velen zonder al te veel humor een vernietigende tirade hield over Baudet. Maar ook op Jinek en haar redactie, omdat zij hem de mogelijkheid hadden gegeven om dit op deze manier - eenrichtingsverkeer, zonder weerwoord van Baudet - te doen. Jinek en RTL namen achteraf afstand van de uitspraken van de cabaretier. Ook zeiden ze spijt te hebben dat ze het onderdeel niet hadden geschrapt uit de uitzending.

Aftrekken

Maar daarmee was de kous niet af. Zo werd er nog wat met modder gegooid, bijvoorbeeld over in hoeverre de redactie van Jinek van tevoren op de hoogte was van de teksten van de zogenaamde 'roast'. Een welles-nietesverhaal, waarbij Koning zelfs nog wat screenshots van app-contact tussen hem en de Jinek-redactie het internet op slingerde. En dat terwijl de twee partijen (RTL en Martijn Koning) eerder nog in een gezamenlijk statement naar buiten brachten dat ze de hele rel achter zich zouden laten.

Op enig moment deed Koning zelfs nog enkele opvallende uitspraken over de presentatrice in zijn podcast. "Heel veel mensen zeiden: ja, het kon niet wat er gebeurde", aldus Koning. "Waaronder Eva Jinek. Wat ik ontzettend zonde vind, want het is een hartstikke leuke vrouw."

'Hartstikke leuk' is eigenlijk nog voorzichtig verwoord, want naar eigen zeggen was Koning vroeger ‘knetterverliefd’ op de presentatrice, en daar houdt het niet op. Nee, integendeel: zijn gevoelens voor Jinek gingen (en gaan) nog een stapje verder. "Ik heb me tot in den treure afgetrokken op haar, wat ik nog steeds wel eens doe hoor”, onthult de comedian met een knipoog. “Met tegenzin, met tegenzin, maar toch. Af en toe kan het niet anders."

'Suck my balls bitch'

Dat was toen, terug naar het heden. Wat blijkt? De strijdbijl ligt nog steeds niet onder de zoden. Koning plaatste vandaag namelijk nog een tweet waarin hij uithaalt naar Eva Jinek en haar programma. In het bericht deelt hij een Jinek-fragment waarin Marcel van Roosmalen vertelt dat hij naar aanleiding van een column over FvD-kamerlid Gideon van Meijeren bedreigd wordt. Konings bijschrift: "Is er een prijs voor meest hypocriete talkshow ter wereld? Mijn God zeg @Jinek_RTL Zoals Gündoğan zou zeggen: Suck My balls bitch."

Met 'hypocriet' lijkt Martijn Koning te doelen op de houding van Jinek. Zelf ontving hij immers ook bedreigingen nadat hij zijn column over Thierry Baudet in haar programma had voorgedragen. "Er zaten echt heel extreme gevallen bij", zei Koning destijds in een podcast van NPO-radiomaker Mischa Blok over de vele doodsbedreigingen die hij ontving. "Op zo’n moment merk je in wat een eng land wij leven, dat heb ik heel erg onderschat."

Zal het ooit nog goed komen tussen Jinek en Koning? De tijd zal het leren. We weten in ieder geval dat de cabaretier, ondanks alle sneertjes, ergens nog warme gevoelens koestert jegens de presentatrice. Behoorlijk warme gevoelens, welteverstaan.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws