doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Derksen haalt snoeihard uit naar Eva Jinek: 'Onbetrouwbaar loeder'

'De Snor' heeft naar eigen zeggen van twee bronnen gehoord dat Jinek op een nogal vervelende manier 'op hun graf heeft staan dansen' toen VI eventjes gestopt was.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5bec9a3719 img{#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5bec9a3719 img{#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5bec9a3719 img{#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-62c5bec9a3719 img{#fig-62c5bec9a3719 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Derksen over Jinek

VI is terug. En hoe. Tijdens de eerste uitzending na 'kaarsgate' was er direct de middelvinger van Johan richting alle talkshowhosts van Nederland en noemde hij Sigrid Kaag een 'arrogante trut'. Kortom, aan de tafel van Vandaag Inside is het weer ouderwets gezellig. En dat was donderdagavond niet anders.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Al meteen aan het begin van de uitzending van gisteravond wordt de naam 'Jinek' gedropt door Wilfred Genee. De gespreksleider laat weten dat Johan haar een 'onbetrouwbaar loeder' heeft genoemd, waarop Derksen direct inhaakt: "Maar moet ik het even uitleggen?" Genee: "Ja, we zijn er nou toch."

'We hebben VI mooi van de buis gekregen'

De 73-jarige tv-maker legt vervolgens uit dat Özcan Akyol, vaste VI-tafelgast, samen met een VI-redactielid aanwezig was bij de laatste uitzending van het seizoen van talkshow Jinek.

"Toen waren wij net gestopt", schetst Johan. "En Jinek die gooit toch altijd na de uitzending een paar pils naar binnen, en die is op het toneel gesprongen om daar te gaan staan dansen en schreeuwen in de microfoon van: 'Wij hebben dat Vandaag Inside ook maar mooi van de buis gekregen'. Dat soort kreten."

'Eng mens'

Een actie die bij Johan compleet in het verkeerde keelgat is geschoten, zo blijkt. Derksen: "Wat ben je toch een eng mens als je zoiets doet."

Genee hoort het verhaal aan en vraagt direct of dit daadwerkelijk is gebeurd. "Dit is echt gebeurd ja", bevestigt Johan. "Twee getuigen die daar bij geweest zijn. Misschien had ze die over het hoofd gezien. Maar dan denk ik joh, maak jij je nou maar zorgen over je kijkcijfers, maar niet over ons."

Stoken

Wilfred Genee richt zich tot Leonie ter Braak, donderdag aanwezig als tafelgast en toevallig ook een goede vriendin van Eva Jinek. Zij stelt dat Jinek wel heel hard is aangepakt omdat ze gestookt zou hebben, met name om de sponsoren van VI zich terug te laten trekken na de 'kaarsrel'.

Leonie "Als je die uitzending gewoon terugkijkt, dan zit zij daar als talkshowhost en dan oppert zij de vraag: 'Wat vinden jullie, zouden de sponsoren zich moeten terugtrekken?." Johan ziet echter geen verschil. Hij vindt het een valse actie van Jinek. Mensen die direct roepen dat sponsoren zich zouden moeten terugtrekken, zijn 'slechteriken', zegt hij.

'Wanhoop'

Tot slot mengt de goedlachse Van der Gijp zich nog in de kwestie. Hij is echter uiterst serieus in zijn analyse en noemt het 'wanhoop' van Jinek. "Kijk", begint Van der Gijp, "als zij nog twee weken door was gegaan, was ze onder de 500.00 (kijkcijfers, red.) gekukeld. En dat is voor iemand die zich voordoet als ontzettend grote talkshowhost natuurlijk een vernedering."

Ter Braak probeert de boel nog wat te nuanceren door te stellen dat Jinek het misschien als grap had bedoeld, dat dansen en schreeuwen op het podium na de uitzending. "Dat zeg ik ook altijd als ik wat verkeerds zeg!" roept Derksen met een lach.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws