doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

VI is terug: Johan steekt middelvinger op en Kaag is een 'arrogante trut'

Er is veel over gesproken, maar gisteravond was het zover: Vandaag Inside keerde terug op de buis. En Johan Derksen, de man die onder vuur lag, ging er gelijk met gestrekt been in.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b62b33a24 img{#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b62b33a24 img{#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b62b33a24 img{#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6484b62b33a24 img{#fig-6484b62b33a24 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Middelvinger Derksen

'Kaarsgate' in een notendop: Johan vertelde een vijftig jaar oude anekdote over dat hij een kaars in een bewusteloze vrouw had gestopt, een deel van Nederland ontplofte en sponsoren liepen weg, Derksen nuanceerde zijn verhaal in een tweede uitzending - er was geen sprake van penetratie, veel mensen waren nog steeds boos, Derksen voelde zich niet gesteund door Talpa en trok de stekker uit het programma, een goed gesprek met de directie volgde, Vandaag Inside keerde terug.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

En dat laatste gebeurde gisteravond. In een uitzending waar ruim 1.4 miljoen mensen naar keken, werd de rel nogmaals besproken. Maar natuurlijk wel op z'n VI's, met ruimte voor de nodige grappen (over kaarsen), veel lachen, maar zeker met een serieuze noot.

Veel lawaai van 'wokegemeenschap'

"Waarom zitten we er weer?" vraagt presentator Genee in het begin van de uitzending aan Derksen. "Nou ik ben niet gestopt, omdat er een paar hysterische dames over mij heen vielen", antwoordt hij. "Of omdat de talkshowhosten als hypocriete mensen gingen gedragen." Vervolgens legt hij uit dat vooral de 'wokegemeenschap' heel veel lawaai maakte en hij er overal uit gesodemieterd werd.

Tot grote ergernis van Derksen stond ook Talpa ook niet achter hem, zo merkte hij. De producent stuurde volgens de 73-jarige tv-maker zelfs een 'gênant persbericht' naar buiten, waarin werd gesteld dat de VI-heren sorry zouden zeggen. Derksen: "Ik was er even goed zat van." En dan vooral van het feit dat iedereen 'eiste' dat hij z'n excuses zou maken, legt hij uit. Terwijl hij allang afstand had genomen van zijn uitspraken.

Middelvinger

In de uitzending herhaalt Derksen meermaals dat de eerste versie van het verhaal onzin was. Een smeuïge uitsmijter gemaakt binnen de kroegsfeer van het programma. "De mensen die écht getroffen zijn door seksueel geweld, die kan ik hiermee gepijnigd hebben", geeft hij toe. "Dat was nooit mijn bedoeling. Maar al die mensen aan die talkshowtafels, die riepen om te scoren: 'Die Derksen moet excuus maken', daarvoor heb ik maar één gebaar: deze!", aldus 'De Snor', terwijl hij zijn middelvinger in de lucht steekt. Een applaus vanuit het publiek volgt.

Dat was waarom Derksen stopte. Dan de reden van zijn terugkeer. Dat was vooral vanwege alle steun die de tv-maker kreeg. Stropdassen, brieven, sigaren; hij werd overladen met steunbetuigingen. Het groepje mensen dat heel hard riep dat het programma van de buis moest, is volgens Johan Derksen dan ook heel vocaal, maar toch echt kleiner dan de groep die achter het programma staat. Bovendien viel hem van alle tegenstanders één persoon in het bijzonder op: Kaag.

'Arrogante trut'

Derksen: "Eén mevrouw heeft mij doen besluiten: 'Ik ga er godverdomme weer zitten en dat was die vreselijk arrogante mevrouw Kaag, die nergens van wist en ons nog nooit gezien heeft. Die zei op tv: 'Het is goed dat hij weg is.' En toen zei ze iets heel lelijks, en dat hebben veel mensen niet zo begrepen en dat bedoelde ze heel lelijk. Toen zei ze: 'Ik heb vernomen dat dat programmaatje ontstaan is uit een voetbalprogramma. Ja, dan begrijp je wel hoe zoiets kan.' En dan denk ik van: wat ben je toch een smerige arrogante trut!"

Lang verhaal kort: Vandaag Inside is terug, inclusief harde opmerkingen en scherpe meningen.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws