Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'VI-exit Özcan Akyol heeft niks te maken met afspraken Eva Jinek'

Akyol, beter bekend als 'Eus', zit al een tijdje niet meer bij de heren van Vandaag Inside aan tafel. En dat valt op... 

Eus

Lange tijd leek Eus één van de grote favorieten van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen te zijn. Wekelijks zagen we hoe Akyol plaatsnam aan tafel bij de heren en juist om die reden begint zijn afwezigheid nu steeds meer op te vallen.

Ook bargast Sam Hagens heeft opgemerkt dat Eus al een behoorlijke tijd niet meer tussen Derksen en Van der Gijp in heeft gezeten. Dat blijkt woensdagavond wanneer de naam van Akyol valt.

"Waar is Eus eigenlijk?", vraagt Hagens.

"Die is weg", antwoordt Van der Gijp.

Het korte antwoord van René zorgt voor gelach in de studio.

"Die zit even in Turkije", grapt Johan Derksen.

Volgens Wilfred en tafelgast Olcay Gulsen zit het anders. Eus zou een afspraak hebben met Eva Jinek, die sinds 2 september weer op de buis is op NPO1.

Geloofwaardigheid

Olcay merkt op dat als Akyol nog bij Eva mag komen zitten, het met zijn geloofwaardigheid nog wel goed zit na zijn tijd bij VI. Het lijkt voor Derksen een fijn inkoppertje: "Wij vinden Eus uitermate geloofwaardig", aldus De Snor, terwijl hij het uitschatert van het lachen.

Derksen doelt hiermee mogelijk op het zogenaamde Matthijs van Nieuwkerk-filmpje, dat Eus destijds aanhaalde in een uitzending van VI. Akyol zei beelden te hebben waarop de monsterlijke DWDD-presentator te is. Het filmpje bleek achteraf uit een documentaire uit 2015 te komen. Pijnlijk.

Tafelgast Gulsen stelt dat Eus ook beter past bij de publieke omroep.

Genee: "Dat denk ik ook. Hij is meer publieke omroep toch, als je heel eerlijk bent?"

Derksen reageert een beetje vreemd op de vraag van Wilfred, waardoor hij het gevoel krijgt dat er meer is. "Jij zit weer iets... Nee laat maar", aldus Genee.

De Snor laat weten dat hij niks tegen Eus heeft. Toch begint hij na een korte adempauze wederom hard te lachen. De studio lacht mee. Alles lijkt erop te wijzen dat het niet meer helemaal meer snor zit tussen de mannen en Özcan Akyol.

'AVROTROS weet van niks'

Opvallend: volgens AVROTROS - de omroep waarop talkshow Eva wordt uitgezonden - is er helemaal geen sprake van een afspraak of vaste samenwerking met Eus.

Is Akyol dan tóch op de 'zwarte lijst' van VI beland? In dat geval voegt hij zich bij het 'illustere' gezelschap Thierry Baudet, Dennis Schouten en Fidan Ekiz. Die zie je ook nooit meer aan de VI-tafel. Net als Steven Brunswijk, Stella Bergsma en nog een handjevol andere BN'ers.

Entertainment
  • Vandaag Inside, Nu.nl
  • NL Beeld / Patrick van Emst