Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

VI-mannen halen keihard uit naar beroepsgroep: 'De pispaal van Nederland'

'Niet zo'n positief volk', aldus Eus.

Boa's

Sinds enige tijd is Özcan Akyol een regelmatig terugkerende tafelgast bij Vandaag Inside. De Deventenaar met Turkse roots verdiende zijn sporen als schrijver en columnist bij diverse kranten en dagbladen, maar is inmiddels ook een volwaardig opiniemaker op tv.

Eerst bij Op1 en Jinek, nu in het gezelschap van Genee, Derksen en Van der Gijp. Goede match? Daar zijn de meningen ongetwijfeld over verdeeld, maar je kunt niet zeggen dat Akyol als een grijze muis aan tafel zit. Ook gisteravond ging Eus er weer met gestrekt been in. Dit keer nam hij een complete beroepsgroep te grazen.

Boa's

"Ik vind boa's trouwens niet zo'n positief volk", trapt hij af. "Tja, boa's, da's toch heel apart volk? Als je niks meer kan, word je boa."

Van der Gijp vraagt zich af of Eus slechte herinneringen aan de handhavers heeft, waarna de tafelgast een anekdote vertelt.

"Donderdagavond, met Kerst- en Sinterklaasinkopen, zag ik zo'n jongen, een zwarte jongen van DHL, enorm hard werken. Alle pakketjes bezorgen. Maar je mag eigenlijk niet met je auto bij ons op het plein komen. (...) En er komen twee boa's en die houden hem tegen en hij kreeg ook nog een boete. Dan denk ik van: geef hem dan een waarschuwing, waarom direct een boete? Die jongen werkt waarschijnlijk voor 4 euro per uur of zo. Boa, ga gewoon weg."

Johan zegt dat je sommige mensen geen uniform moet geven. "En dan willen ze ook nog wapens", reageert Eus, waarop Derksen stelt dat het toch een beetje 'afgekeurde politieagenten' zijn.

Van der Gijp probeert de rem in te drukken en de buitengewoon opsporingsambtenaren te beschermen, maar Eus is stellig. Hij maakt zelfs zijn kinderen wijs dat als ze niet genoeg boeken lezen, ze later boa worden. Daarna gaat de tafel nog even los over de ambtenaren. Ook scheidsrechter Bas Nijhuis doet een duit in het zakje.

Dan springt Johan nog half in de bres voor de beroepsgroep, want boa's zijn volgens hem 'niet te benijden'. Vooral omdat 'niemand ze serieus neemt', aldus 'de Snor', die ze tot slot 'de pispaal van Nederland' noemt.

Entertainment
  • Vandaag Inside
  • NL Beeld / Patrick van Emst