Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Marcel van Roosmalen bedreigd na laatste column, doet aangifte

De columnist ontving na het voordragen van een column diverse bedreigingen en doet aangifte.

Marcel van Roosmalen

Marcel van Roosmalen staat om een aantal dingen bekend, waaronder het zijn van een ontzettende droogkloot. En niet te vergeten: zijn met ironie doordrongen columns. Alleen zorgde dat laatste voor wat ongewenste berichten aan zijn adres.

'Spion van Poetin'

Niet zelden draagt Van Roosmalen zijn columns live voor op de radio of tv, zo ook afgelopen dinsdag in radioprogramma De Nieuws BV. Een betrof stuk waarin uitgebreid aandacht besteedde aan Forum voor Democratie-kamerlid Gideon van Meijeren. Uit die column: "Gideon van Meijeren heeft een zacht slissende stem, waardoor je niet meteen ziet wat hij is: een lizard, hij heeft geen tenen maar schubben."

Daarnaast noemde de columnist hem een "spion van Vladimir Poetin" die onderdeel uitmaakt "van een geheim Russisch plan om ons met geld van Gazprom te bestoken met documentaires vol fake news om zo ons geestelijk uit te testen en van onze zwakheden gebruik te maken zodat hij samen hier met zijn trawanten een etnocratische witte welvaartsstaat kan vestigen waarin geen ruimte is voor pan-Amerikaanse, Afrikaanse en Arabische invloeden." Dit alles bracht hij natuurlijk op z'n Van Roosmalens; vol spot en ironie.

Echter schoot de column bij een aantal toetsenbordridders het verkeerde keelgat in. Naar aanleiding van de radio-uitzending ontving de columnist meerdere bedreigingen via social media, kreeg hij een NSB-vlag in zijn brieven bus en is volgens het AD op donderdag het adres van de opvang van Roosmalens kinderen online gedeeld.

'Niet voor rede vatbaar'

Van Roosmalen had al vrij snel door dat "niet iedereen de column oppakte als ironie", aangezien hij de hele dag "uitgescholden en bedreigd" werd, zei hij gisteravond aan tafel bij talkshow Jinek. "Deze mensen zijn niet voor rede vatbaar."

Verder geeft hij aan niet zo goed te weten wat hij met de situatie moet, behalve naar de politie stappen. Van Roosmalen: "Ik zal aangifte doen tegen een paar mensen die me hebben bedreigd."

Nieuws
  • AD, NPO Radio 1
  • Pro Shots/Voetbal International