Marcel van Roosmalen noemt Wilfred Genee een 'schreeuwende idioot'

Afgelopen vrijdag was het weer raak in de studio van Vandaag Inside. Marcel van Roosmalen zat op de barkruk en voerde daar een verhitte discussie met Van der Gijp. Vanmorgen liet de columnist zich in zijn eigen podcast uit over de situatie.
@media (max-width: 679px){#fig-657518103df17 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657518103df17 img{#fig-657518103df17 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-657518103df17 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657518103df17 img{#fig-657518103df17 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-657518103df17 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657518103df17 img{#fig-657518103df17 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-657518103df17 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657518103df17 img{#fig-657518103df17 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Marcel

Het is niet de eerste keer dat er een verhitte discussie plaatsvindt tijdens de uitzending van Vandaag Inside (VI) op SBS, en vast ook niet de laatste. Deze keer was het vuurwerk tussen René van der Gijp en columnist Marcel van Roosmalen, die wel vaker op de kruk aan de VI-bar zit.

Groenteboer

Samen met Gijs Groenteman gaat Marcel vanaf 2 juni het 'gat' van VI opvullen, wanneer de mannen - Wilfred, René en Johan - ertussenuit gaan voor de zomerstop.

Als de columnist zich vrijdagavond kritisch uitlaat over Angela de Jong, is het raak. René gaat even los, zoals we hem dat niet heel vaak zien doen. Meestal is het Derksen, maar die kijkt deze keer rustig toe. Ook wel eens lekker, lijkt ons.

Maar wat is nou eigenlijk het probleem? Van Roosmalen zou hebben geëist dat de grap, die eerder gemaakt werd door Özkan Akyol, niet meer zal worden herhaald. 'Eus' heeft namelijk van 'Groenteman', 'Groenteboer' gemaakt en dat kan hij blijkbaar niet waarderen. En Marcel ook niet. De columnist zou voor de uitzending van VI tegen Wilfred hebben gezegd dat dat dus niet meer moet gebeuren. "Wij pikken dat niet", zou er verder nog gezegd zijn.

Ontkenning

In de uitzending ontstaat er vervolgens een flinke discussie tussen Van Roosmalen en Van der Gijp, helemaal als de columnist beweert dat er niet zoiets gezegd zou zijn. Gijp is duidelijk zwaar geïrriteerd en licht toe dat wanneer je grappen maakt over anderen, je zelf ook moet kunnen incasseren. Wilfred en Johan zijn het met hem eens. "Er is maar één denigrerend en dat is Groenteboer. Maar ik vind het niet erg hoor", zegt Derksen tijdens de uitzending. "Groenteboertje doet alleen maar denigrerend", voegt Gijp eraan toe.

Marcel geeft tijdens de discussie vooral aan dat ze het geen leuk grapje. Ook vindt hij het niet raar dat hij daar iets over zegt.

Marcel slaat terug

Enkele dagen na de uitzending komt Marcel terug op de uitzending van vrijdagavond. En wat blijkt? Het is helemaal niet zo gezellig tussen de VI-mannen en Van Roosmalen. En dat komt niet alleen door afgelopen vrijdag. De schrijver besluit een boekje open te doen over de relatie tussen hem en de mannen.

Marcel vertelt dat hij nauwelijks met Wilfred Genee spreekt. De columnist zegt zelfs dat Wilfred hem haat. De aanleiding hiervan? Iets wat tijdens De Oranjezomer zou zijn ontstaan.

"Sinds ik columnist ben geweest in De Oranjezomer en een paar zinnen aan hem heb gewijd terwijl hij privé en zakelijk onder vuur lag. Dat was in de tijden van een of andere rel", vertelt Marcel. "Er moest een reclame worden gemaakt voor bungalowhuisjes en toen heb ik in een huisje gestaan en gezegd: Dit is het huisje van de familie Genee", licht hij toe.

Van Roosmalen geeft aan dat het nooit is uitgezonden en dat de mannen sindsdien een soort haatrelatie hebben. "Na afloop van die uitzending stond hij ook tegen mij te schreeuwen", vertelt hij in de podcast. Iets dat volgens de schrijver wel vaker voorkomt. Tijdens een uitzending waar Sander Schimmelpennick te gast was, begin februari, zou het ook al raak zijn geweest. Marcel: "Na afloop was Wilfred Genee woedend op alles en iedereen en specifiek op mij."

Vlak voor de uitzending

Ook voor de uitzending van afgelopen vrijdag zou er een woordenwisseling hebben plaatsgevonden tussen Genee en Van Roosmalen. Wilfred zou hebben geschreeuwd dat de mannen zeker wel humor hebben.

"Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk dat Eus Gijs Groenteman Gijs Groenteboer noemt", zou Genee volgens Van Roosmalen gezegd hebben.

"Ik kan me best voorstellen dat je een naamgrapje leuk vindt, maar om het nou twintig keer te herhalen en met z'n allen te herhalen, dat vind ik niet echt het toppunt van humor", zou hij op de opmerking van Genee hebben gereageerd.

Ondertussen stond René mee te luisteren, uit het zicht, met wat nootjes in zijn hand. "Net een aap", zegt de columnist. Van der Gijp zou hebben opgevangen dat Van Roosmalen het niet zo leuk vindt dat Gijs Groenteman 'Groenteboer' genoemd wordt. "Dat werd mij dus schreeuwend duidelijk gemaakt daar aan die talkshowtafel", zegt Van Roosmalen.

Na de uitzending

Na de uitzending is Marcel hartstikke kwaad en geeft aan zich tijdens de uitzending in te hebben gehouden. Volgens de columnist zijn alle redacteuren van VI het met hem eens. "René is wat chagrijnig, einde seizoen, hij heeft misschien een paar witte wijn op."

Marcel zegt in de podcast verder dat Genee een 'idioot van een spelleider' is. De columnist geeft aan zich aangerand gevoeld te hebben op de kruk in de studio. "Je kunt ook nergens heen. Ik had ze dat boek naar de kop moeten slingeren", voegt hij eraan toe. "Ik vind Wilfred de grootste idioot."

Of hij ooit weer aanschuift bij VI, dat is nog maar de vraag. De vaste gast van Vandaag Inside voelt zich behoorlijk genaaid. "Uiteindelijk word je toch een Hans Kraay. Op een dag word je gewoon weggeduwd en dan hoor je er niet meer bij."

  • Entertainment
  • Mediacourant, RTL Boulevard
  • NL Beeld / _Patrick van Emst