Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Moordvilla' voor een prikkie? Optrekje omgebrachte Nederlandse zakenman geveild

Ooit een wonderschoon optrekje, nu een vervallen spookvilla met een luguber verleden.

Marcel van Hout

Wie nog een leuk 'vakantiehuisje' zoekt in het altijd gezellige België moet misschien eens kijken in het plaatsje Pelt. Daar wordt nu een behoorlijke woning in de veiling gegooid, waarop geboden kan worden vanaf 200.000 euro. Het is echter wel een plek met een ietwat macabere geschiedenis.

Het huis was ooit eigendom van Marcel van Hout (51), een succesvol zakenman uit Eindhoven, die schatrijk was geworden van meerdere ondernemingen. Van Hout was onder meer eigenaar van Universal BV, een bedrijf dat handelde in steigers, bouwhekken, bouwliften en ander bouw- en aannemersmaterieel. Van het geld dat hij verdiende, leidde Van Hout een aangenaam leven; hij hield naar verluidt van mooie auto's en bezat een aantal prachtige villa's. Bovendien stond de Nederlander volgens zijn omgeving bekend als 'een sympathieke vent'.

Vermoord

Helaas werd Van Hout nooit ouder dan 51 jaar. Op 22 november 2017 werd het levenloze lichaam van de zakenman aangetroffen in een plas bloed in zijn eigen keuken. Nader onderzoek bevestigde dat Van Hout door zijn hoofd was geschoten. Let wel: Van Hout was geen crimineel en had ook geen banden met figuren uit de onderwereld. Maar wie zat er dan achter de moord in het rustige Belgische plaatsje?

Het feit dat het alarmsysteem van de villa was gesaboteerd en ook de beelden van de bewakingscamera's gewist waren, wees erop dat het iemand uit zijn omgeving geweest moest zijn. Toch zou het nog jaren duren voordat iemand de koelbloedige daad zou opbiechten.

Roger C.

Toch gebeurde dat. Klusjesman Roger C. werd opgepakt en ook Van Houts ex-vrouw Jouhara A. werd meermaals gearresteerd en weer vrijgelaten. De twee zouden een relatie met elkaar hebben en Van Hout hebben omgelegd om zijn geld en bezittingen in handen te krijgen. Ex Jouhara woonde vlakbij in een villa, die ook nog op naam van de zakenman stond. Ook zou hij haar nog financieel onderhouden. Van Hout zou volgens het AD bovendien voor zijn dood zijn testament hebben laten aanpassen in het voordeel van zijn ex-vrouw.

Klusjesman Roger C. bekende - na twee jaar te hebben vastgezeten - uiteindelijk de moord op Van Hout. In een van de verklaringen zou hij Jouhara A. als opdrachtgeefster hebben genoemd. A. ontkent dat ze er iets mee te maken heeft gehad. In totaal werd Van Houts ex-vrouw tot drie keer toe opgepakt, maar is vandaag de dag vrij onder voorwaarden. Ook Roger C. zit niet meer in de gevangenis. Hij droeg in eerste instantie een enkelband, maar is nu, net als Jouhara A., vrij onder voorwaarden. Naar verwachting komt de zaak rondom de moord op de Nederlandse zakenman pas in het voorjaar van 2024 voor bij het hof van Tongeren.

Bieden

Het huis waarin Van Hout werd vermoord staat al sinds 2017 leeg. De tuin is overwoekerd en ook van binnen is het verval duidelijk te zien. Bijzonder genoeg staat het pand nog wel vol met spullen van de Eindhovense zakenman - van kleding tot elektronica.

Bieden op de 'moordvilla' kan vanaf 9 oktober en het startbedrag is 200.000 euro. Na acht dagen wordt besloten of de hoogste bieding hoog genoeg is om tot verkoop over te gaan.

Misdaad
  • AD, Eindhovens Dagblad, Brabants Dagblad
  • Adobe Stock