Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

38-jarige Nederlander opgepakt in Spanje op verdenking van 11 misdaden

De Nederlander zou behoorlijk de pyromaan hebben uitgehangen in het Spaanse plaatje Villajoyosa, vlakbij het bekende Alicante.

Pyromaan

De Nederlander wordt in totaal van 11 verschillende misdrijven verdacht. Hierbij zou er sprake zijn van 'schade veroorzaakt door brand'. De man wordt dan ook gezien als 'de Nederlandse pyromaan'.

45 minuten

De man werd gearresteerd nadat er op 13 januari in 45 minuten tijd vier keer brand werd gesticht in de Spaanse stad Villajoyosa. Ook op een terras was het raak. Daar wist het vuur zich binnen no time te verspreiden. Hierbij werden niet alleen andere horecagelegenheden getroffen, ook de levens van omwonenden zouden in gevaar zijn gekomen door de brand.

Onder de lokale bevolking hebben de vlammen voor veel onrust en schade gezorgd. De arrestatie van de vermeende Nederlandse pyromaan komt dan ook als een opluchting. Er zijn bij geen enkele brand gewonden gevallen, maar volgens de locals was dit slechts een kwestie van geluk.

'Operatie Onfire'

De Guardia Civil - de Spaanse politie-eenheid met militaire en civiele functies - heeft besloten een onderzoek te starten en noemde het 'Operatie Onfire'. Agenten kwamen vervolgens bij de 38-jarige Nederlander uit door verschillende getuigen te horen en het checken van de beveiligingscamera's in de buurt.

Ook de woning van de vermeende Nederlandse pyromaan werd doorzocht. Met succes, want er zou belastend bewijsmateriaal gevonden zijn, waaronder vloeistoffen die een fikkie net wat sneller doen laten branden.

Het zou niet de eerste keer zijn dat de man heeft toegeslagen in het zonnige Spanje. De Nederlander wordt ook in verband gebracht met verschillende autobranden in dezelfde Spaanse stad. Deze branden werden in april vorig jaar gesticht.

De man zit voorlopig achter slot en grendel op last van de rechter.

Misdaad
  • Ditjes en Datjes, Spanje Vandaag
  • Adobe Stock