Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Ex-Ajacied veroordeeld wegens misbruik eigen dochter

De oud-voetballer Tarik O. is veroordeeld vanwege het misbruiken van zijn dochter. O. kwam in het verleden onder andere uit voor Ajax, Sevilla en ADO Den Haag.

Tarik O.

De ex-prof heeft een gevangenisstraf opgelegd gekregen van 2,5 jaar. Na de straf zal hij nog 4 jaar en twee maanden onder toezicht staan van de Spaanse autoriteiten. En daar blijft het niet bij. Tarik O. mag na zijn straf tien jaar lang niet naar Spanje afreizen. Dat meldt De Telegraaf.

De voormalig Ajacied zou in 2011 bij zijn eigen dochter in bed zijn gekropen. O. zou hierbij zijn kind op intieme plekken hebben betast. Omdat de zaak onherroepelijk is - wat betekent dat de uitspraak vaststaat - kan de ex-voetballer niet meer in hoger beroep.

Carrière

De positie van O. op het voetbalveld was linkermiddenvelder. Hij maakte onder andere deel uit van de Ajax-selectie die in 1995 de Champions League won. De ex-voetballer wist destijds twee keer te scoren tegen AEK Athene.

In Nederland was Tarik O. niet alleen als voetballer actief, maar ook als voetbaltrainer. Hij was in het seizoen 2017/2018 de trainer van de Amsterdamse amateurclub AFC DWS. Die club kwam destijds uit in de tweede klasse.

Oplichting

Het is overigens niet de eerste keer dat O. met de Spaanse justitie in aanraking komt. Eerder stond hij al terecht op verdenking van oplichting. De ex-Ajacied huurde onder zijn eigen naam professionele filmapparatuur, lenzen en camera’s bij verschillende bedrijven. O. beweerde dat hij de apparatuur nodig had voor een documentaire over zijn carrière. Hij heeft de apparatuur echter nooit teruggebracht.

O. betaalde een borgsom van zo'n 1000 euro, maar de afgesproken huurprijs werd vervolgens nooit betaald. Dit terwijl de apparatuur in totaal een waarde had van ruim 165.000 euro. De oud-middenvelder werd destijds dan ook voor de rechter gesleept.

In zijn periode bij Ajax werd O. als een groot talent gezien. Ook Johan Cruijff was gecharmeerd van de middenvelder. Toch kwam de voetballer in de drie seizoenen dat hij bij de Amsterdammers speelde slechts 17 keer in actie. Hij wist in die periode vier keer te scoren.

Misdaad
  • De Telegraaf, Wikipedia
  • NL Beeld / Proshots