Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maxim over Nikkie Tutorials: 'Stimuleert anderen om zich op te maken als een ordinaire Poolse prostitué'

Maxim Hartman steekt zijn ongezouten mening doorgaans niet onder stoelen of banken. En wat hij van Nikkie Tutorials vindt, is daar absoluut geen uitzondering op. Hartman is namelijk niet zo te spreken over het make-upgebruik van de YouTuber/presentatrice.

Nikkie Tutorials

"Statement", begint de presentator op Instagram. Nou, dan weet je wel dat er een knuppeltje in een of ander hoenderhok geworpen wordt. En dat is precies wat Maxim doet.

'Poolse prostitué'

"Iedereen is altijd zo vol lof over Nikki Tutorial", stelt hij. "Oh ze is zo geweldig. Ze kan zo goed presenteren. En ze is bij iedereen al langs geweest. Alle Wn-ers. Nee, ik ben daar niet jaloers op."

Vervolgens legt de voormalige Remo & Rembo-ster uit wat zijn grootste probleem met Nikkie de Jager is: "Het allerergste is dat zij vrouwen en non-binaire wezens stimuleert om zich op te maken als een ordinaire Poolse prostitué. Helemaal dichtsmeren die hap. Volstucen die poriën. Laten we deze milieu-onvriendelijke trend een halt toeroepen. En onze kinderen beschermen tegen deze kwalijke praktijken."

Kinderprogramma

Nikkie de Jager veroverde YouTube met haar make-up filmpjes, waarin ze allerlei smeersels en stijlen uitprobeert. En kijkers uitlegt hoe zij dit thuis zelf kunnen doen. Op moment van schrijven heeft ze maar liefst 13,9 miljoen volgers verzameld op het videoplatform.

Maar Nikkie doet tegenwoordig meer dan alleen filmpjes maken voor op het web. In 2021 was ze een van de presentatoren van het Eurovisiesongfestival en tegenwoordig presenteert ze haar eigen make-upshow voor kinderen. Niet oké, vindt Hartman van dat laatste. "Op Zapp komt er binnenkort een nikki show voor kinderen. Omg!" aldus de professionele provocateur. "Let op: Ik zeg dit dus niet als uitlokking om tegenin te gaan. Ik heb geen act. Ben je het niet met mij eens; hou het lekker voor je of pleur op. Alvast bedankt. Ps. Alle make up is oplichterij!"

Reacties

De post van Maxim Hartman maakt heel wat los. Veel mensen zijn het met hem eens wat betreft het gebruik van make-up. Veel anderen zijn juist op hun pik getrapt door het statement van de televisiemaker. "Het is een patroon", zeg iemand in de reacties onder het bericht. "Je bent geobsedeerd door het uiterlijk van vrouwen. Het hele punt van die make-up is dat die er niet is voor jou. Het uiterlijk van vrouwen/mensen is niet van, noch voor jou."

'Mannen doen het ook'

Niet lang na zijn eerste Instagram-bericht, knalt Hartman een tweede stuk online. Ter aanvulling van de eerste post en als reactie op het verwijt dat zijn statement seksistisch zou zijn, zo lijkt het.

"Er zijn ook mannen die geen maat kunnen houden. (net als sommige vrouwen met make -up)", schrijft hij naast een foto van een opgepompte bodybuilder. Als voorbeeld noemt hij kerels die steeds meer nodig hebben om dezelfde prikkel te krijgen. "Daar kunnen ze weinig aan doen. Het is fijn dat anderen hen daar even op wijzen. Dat maakt van deze mensen niet meteen mannenhaters. Ook al geven ze ongezouten blijk dat overdreven spiermassa lelijk wordt gevonden."

Volgens Hartman doen de meeste bodybuilders het overigens wel degelijk voor anderen. "Daarom poseren ze ook graag." Heel anders werkt dat bij vrouwen, meent de zelfbenoemde multi-mediagoeroe. "Die gebruiken make up en alles omtrent hun uiterlijk puur voor zichzelf. En zeker niet voor vieze geobsedeerde mannentjes als ik. Let the love shine! Einde bericht."

Entertainment
  • EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl