Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Vrouwen die Maxim beschuldigen van vrouwenhaat 'zijn gewoon domme wijven'

Maxim Hartman legt even op z'n Maxim Harmans uit hoe het zit.

Maxim Hartman

Sommige mensen zeggen dat Maxim Hartman een typetje speelt en bestempelen hem als beroepsprovocateur, anderen noemen hem simpelweg een botte lul. Maar linksom of rechtsom: de beste man zorgt altijd voor vermaak binnen het medialandschap.

Zo startte de televisiemaker een relletje door transgender Nikkie Tutorials te vergelijken met een 'ordinaire Poolse prostituee', noemde hij de presentatoren én kijkers van VI dom en stelde hij dat John de Mol 'een psychopaat' is. Waarvan akte.

'Domme wijven'

Ook in de podcast Over de liefde van Debby Gerritsen gooit Hartman er weer wat duidelijke meningen uit. Dit keer over vrouwen, seksisme en vrouwenhaat.

Maxim vertelt over een paar meisjes die naar hem toe kwamen op een festival en vroegen of hij 'die vrouwenhater van tv' was. "Ik zei: ‘Vrouwenhater? Waar heb je het over?’ Ik zeg dingen wat stevig, maar ik kan me niet herinneren dat ik ooit een vrouw haat."

En denken de dames dat wél, dan is dat ook prima, aldus Hartman. Dat scheidt volgens hem het kaf van het koren. Hartman: "Vrouwen die mij betichten van vrouwenhaat of seksisme, zijn gewoon domme wijven. Die verdienen het niet eens om mij te volgen of om met mij in contact te komen."

'Mannen zijn sukkels'

Overigens is het niet zo dat Maxim Hartman enkel kritiek heeft op vrouwen, ook mannen krijgen de wind van voren. Wij hebben volgens de mediamaker te maken met 'een identiteitscrisis'. Want waar je als kerel voorheen genoeg had aan wat spieren en een knappe kop, krijg je daar vandaag de dag 'geen lekker wijf' meer mee. Helemaal niet als je als goed uitziende vent domme dingen uitkraamt. Tegenwoordig moet je als man volgens Hartman juist welbespraakt, empathisch en slim zijn. En dat is 'de gemiddelde man niet', meent hij.

In een eerder interview stelde Maxim bovendien dat vrouwen 'op bijna alle vlakken superieur zijn' aan mannen. Je moet dames dus vooral 'niet voorzichtig aanpakken'. Dat hebben ze helemaal niet nodig, zegt hij. Mannen daarentegen 'zijn sukkels', aldus Hartman. "Ze laten over zich heen lopen."

Entertainment
  • NL Beeld / Patrick van Emst