Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Maxim Hartman haalt snoeihard uit naar Johan Derksen, VI én de VI-kijkers

Wat het verschil is met zijn eigen stijl? "Dat ik wel slim ben."

hartman

Maxim Hartman, tv-maker, meningengever en ooit de helft van Rembo & Rembo, is geen fan van Vandaag Inside. Sterker, in een recent radio/podcastinterview laat de programmamaker niks heel van Derksen, het programma zelf én de kijker.

Bij De Perstribune van NPO Radio 1 wordt Hartman door Margreet Reijntjes aan de tand gevoeld over het mateloos populaire VI. Na een klein voorzetje van Reijntjes gaat de provocateur los.

'Zeer dom publiek'

"Precies wat ik al had verwacht met Wilfred Genee en dat hele programma Vandaag Inside. Dat is nog erger geworden dan dat ik had gedroomd. Het is alleen maar populistische aartsconservatieve aanzet tot haat", aldus Hartman. "Met echt wanstaltige meningen voor een zeer dom publiek."

Maxim walgt dus niet alleen van het programma en presentator Wilfred Genee, ook de kijkers van de show geeft hij ervan langs. De programmamaker deinst er niet voor terug om het VI-volk over één kam te scheren en dom te noemen.

Margreet Reijntjes vraagt waarin Maxims stijl dan verschilt. Hartman is immers ook ongenuanceerd, geeft ongevraagd commentaar op alles en iedereen en speelt daarbij ook zeker op de man. Ter illustratie: ooit vergeleek hij Nikkie de Jager met een Poolse hoer en stelde hij dat de volgers van De Jager 'zwakbegaafde k*tmeisjes' zijn.

'Medeschuldig aan belaging Kaag'

Waarin Hartmans stijl dan toch verschilt van die van Derksen en VI? "Dat ik slim ben. En zij, eh, zij doen alleen maar wat de domme massa wil…"

"Maar waaruit blijkt jouw slimheid?" onderbreekt Margreet hem.

Hartman: "Omdat ik me niet aanpas aan eh… Kijk, ik kan het beter uitleggen aan de hand wat zij doen. Zij doen namelijk…"

Margreet Reijntjes breekt weer in: "Nee, maar ik wil het liever vanuit jou horen."

Vervolgens typeert Maxim Hartman zichzelf als 'oprecht' en 'origineel'.

Margreet gniffelt.

"Ja, daar kun je om lachen, maar het is echt zo", zegt Maxim. "Ik ben altijd oprecht, ik ben honderd procent origineel. Ik doe nooit niemand na en ik zoek niet naar bevestiging. En zeker niet van domme mensen. Dat is wat zij doen en dat vind ik zeer kwalijk."

Volgens de tv-maker is het feit dat Sigrid Kaag iemand voor haar deur had staan met een fakkel mede de schuld van Johan Derksen.

"Die heeft avond na avond zitten kloten en zitten haten…", legt hij uit. "En dan kun je wel zeggen: neem Johan Derksen met een korreltje zout. Ik vond Johan Derksen hartstikke leuk vroeger, maar hij is steeds erger geworden en hij beseft niet wat zijn verantwoordelijkheid is."

Entertainment
  • Shownieuws, De Perstribune
  • NL Beeld / Patrick van Emst