Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Straf overvallers René van der Gijp en Nikkie de Jager bekend

Het gerechtshof in Den Haag heeft celstraffen tot 5,5 jaar opgelegd aan de daders. In totaal stonden zes mannen terecht wegens een reeks gewelddadige overvallen.

Van der Gijp

De mannen zouden in wisselende samenstelling vier overvallen en drie inbraken hebben gepleegd in 2020. Onder anderen YouTube-ster Nikkie de Jager werd slachtoffer van de overvallers. Voetbalanalist René van der Gijp was ook in beeld bij de mannen, maar deze overval mislukte.

De overvallers sloegen op verschillende plekken toe, namelijk in Rotterdam, Dordrecht, Krimpen aan den IJssel, Rockanje, Hendrik-Ido-Ambacht, Mijnsheerenland en Uden.

Nikkie de Jager

Op 8 augustus 2020 werden Nikkie de Jager en haar man in hun huis overvallen door vier mannen. De overvallers waren gewapend met een pistool en een koksmes tijdens de overval. De daders maakten destijds waardevolle sieraden, sleutels en een designertas buit.

De 27-jarige Rotterdammer Eddie N. kreeg donderdag te horen dat hij 5 jaar de cel in moet. De andere Rotterdammer, Hamza T. (24), krijgt 5,5 jaar celstraf.

René van der Gijp

Voor de Vandaag Inside-ster liep het beter af dan voor Nikkie en haar man, want de overval mislukte. Op 27 april 2020 - Van der Gijp kwam thuis na een televisie-uitzending - werd er met slaghamers ingeslagen op de gepantserde ruiten van de bolide van de voetbalanalist. Vermoedelijk was het de bedoeling van de overvallers om de Rolex van Van der Gijp te jatten.

Waar het OM in hoger beroep 9 jaar eiste tegen de 23-jarige Younes S. uit Ridderkerk, kreeg S. vandaag te horen dat hij een celstraf krijgt van 4 jaar, waarvan een half jaar voorwaardelijk. De Ridderkerker is schuldig bevonden aan de mislukte overval op de voetbalanalist.

Entertainment
  • Shownieuws, Het Parool
  • NL Beeld / Patrick van Emst