Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoek toont aan: vrouwen vinden paffende en zuipende mannen aantrekkelijker

Lekker blijven dampen dus. En pop wanneer je sjans hebt voor de zekerheid nog een halve liter Schultenbräu open. Dat vergroot je kansen, zo blijkt uit onderzoek.

Roken en drinken

Gezond leven is hip, naar het schijnt. De nul-punt-nulletjes en groene shakes worden met liters achterover gegoten en sommigen van ons gaan er maar blind vanuit dat de andere sekse dat aantrekkelijk vindt. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Kort gezegd: neen. Althans, dat concluderen onderzoekers van de Ghent University. Vrouwen houden volgens de resultaten van het onderzoek juist van een vent die tankt als wijlen Hazes senior en rookt als de stoomboot van S. Klaas.

Risico

Voor de duidelijkheid: dames associëren de eigenschappen 'niet roken' en 'niet pintelieren' met fitheid en gezondheid; twee zaken die ze wel degelijk belangrijk vinden. Echter speelt er nog iets anders mee in het beoordelen van een partner voor op de korte termijn. Wat dan? Risico!

Vrouwen houden wel van een man met ballen, zeg maar. Iemand die risico's neemt, zonder daarbij teveel na te denken over de langetermijngevolgen. Roken en drinken zijn wat dat betreft uitstekende graadmeters. Net als worstelen met beren, op de tweewieler over de A4 rollen en een potje Russisch roulette natuurlijk. Alleen zie je kerels nét iets vaker een pilsje wegtikken dan in gevecht met een Grizzly. Vandaar dat ze alleen rook- en drinkgedrag onderzocht hebben.

Scharrel

Hoe dan ook, rokers en drinkers nemen in de ogen van de dames meer risico. En juist daarom zou dit type mannen volgens hen ook vaker in zijn voor een oppervlakkig verzetje. Maar klopt dat ook? Ja zeker, aldus de onderzoekers van de Ghent University, die ook naar het gedrag van de sjekpaffende en bierslurpende mannen hebben gekeken. Dit type kerel bleek inderdaad vaker opzoek naar korte seksuele contacten. De associatie klopt dus als een zwerende vinger.

Eveline Vincke, kartrekker van het onderzoek, stelt dan ook dat het gezuip en gedamp onderdeel is van een evolutionair gedreven paringsstrategie voor de korte termijn. En nog een succesvolle ook.

Dus, nieuwe Tinder-profielfoto nodig? Twee flessen binnenlands gedistilleerd in je hand, Javaanse Jongens driekwart op je lip en gaan. Succes gegarandeerd.

Lifestyle
  • MAN MAN
  • iStock, redhumv